Gesturile surprinzătoare ale fostului Principe Nicolae în memoria Regelui Mihai! Puţini se aşteptau la asemenea lucruri

Publicat: 06/12/2017 | 11:57

Vestea morţii Regelui Mihai I a căzut ca un trăsnet în familia regală, iar nepotul renegat al Majestăţii Sale nu a fost informat de decesul acestuia. Prima reacţie a fostului principe a fost făcută prin intermediul avocatului său, iar, ulterior, el a făcut câteva gesturi în văzul tuturor.

Citeşte şi: Programul funeraliilor Regelui Mihai. Regulile pe care trebuie să le urmeze cei care vor să-i aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale

Pagina oficială a fostului Principe Nicolae a suferit câteva modificări în semn de omagiu faţă de bunicul său. Astfel, la fotografia de profil, nepotul Regelui Mihai a pus o poză făcută în urmă cu câţiva ani alături de Majestatea Sa, iar la cea de copertă, una alb-negru din copilăria lui. După ce a făcut aceste modificări în memoria bunicului său, care e ultimul suveran al României, fostul Principe Nicolae a scris câteva rânduri pe celebra reţea de socializare. În mesajul făcut public, nepotul Regelui Mihai I i-a promis încă o dată că va face lucruri de care Majestatea Sa ar fi mândru.

Citeşte şi: Simplă coincidenţă sau destin? Detaliul semnificativ care îi leagă pe Regele Mihai şi pe Regina Ana chiar şi dincolo de moarte

„Azi, România şi-a pierdut Regele şi unul dintre cei mai mari lideri ai Europei secolului XX, simbol al datoriei faţă de ţara sa. Bunicul meu a fost conducătorul care şi-a iubit ţara şi oamenii ei cu adevărat!
Astăzi, am pierdut cel mai bun prieten, pe bunicul meu, dar mă consider un om norocos pentru că am avut privilegiul să fiu crescut şi format de către el, cu datoria faţă de ţară şi promisiunea că mereu voi încerca să-l fac mândru de mine.

Bunicule, îmi va fi dor de tine şi nu voi uita că m-ai învăţat despre valori reale, nemuritoare în timp.
Odihneşte-te în pace!”
, a scris nepotul Regelui Mihai pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Anunţul oficial al Casei Regale a României: „La căpătâi a stat până în ultima clipă Principesa Maria…”. Informaţii despre funeraliile Regelui Mihai I

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Pe 25 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Majestatea Sa a venit pe lume pe 21 octombrie 1921, la Palatul Peleş. La vârsta de şase ani, a devenit rege al României. Fiu şi nepot de regi, pe linie paternă şi cu origini greceşti din partea mamei, a avut o copilărie grea, din cauza scandalurilor din familie, dar şi de contextul în care se afla România.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. A urcat pe tronul ţării, pentru prima oară în 1927, conform Pro TV. Moartea bunicului său, regele Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său Carol al II-lea l-a împins la conducerea statului. Cea de-a doua domnie, care a schimbat decisiv istoria ţării şi a Europei, a început însă în 1940.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârşitul anului 1948 la vilă Spartă, locuinţa Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regină Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956.

Soţia Regelui Mihai al României a adus pe lume cinci fete: Principesa Margareta a României – Custode al Coroanei Romaniei – (n. 1949), Elena, Principesă a României (n. 1950), Irina Walker (n. 1953), Sofia, Principesă a României (n. 1957) şi Maria, Principesă a României (n. 1964). Cu ocazia zilelor de naştere, Regina Ana îşi dora să fie în prezenta celor dragi.

În urmă cu câţiva ani, de dragul soţiei sale bolnave, Regele Mihai a plecat din România în Elveţia. Acolo, cuplu regal a avut o casă pusă la dispoziţie de o persoană apropiată. Regele Mihai I şi Regina Ana şi-au trăit acolo ultimii ani din viaţă şi tot acolo au murit.

REGELE MIHAI A MURIT pe 5 decembrie. Majestetea Sa a rămas văduv anul trecut. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional.

Citește și...