Anunţul oficial al Casei Regale a României: „La căpătâi a stat până în ultima clipă Principesa Maria…”. Informaţii despre funeraliile Regelui Mihai I

Publicat: 05/12/2017 | 13:38

REGELE MIHAI I A MURIT. În urmă cu câteva minute, oficialii Casei Regale a României au oferit un comunicat oficial despre decesul Majestăţii Sale. Mihai I a fost ultimul monarh al României. Regele Mihai a schimbat istoria celui de-Al Doilea Război Mondial şi l-a scurtat cu câteva luni. Decizia lui a dus la salvarea a sute de mii de vieţi.

Citeşte şi: DOLIU în ROMÂNIA! Regele Mihai I a murit! Majestatea Sa avea 96 de ani

REGELE MIHAI I A MURIT.  Potrivit anunţului oficial, Regele Mihai I a murit astăzi, la ora 13:00, ora României în timp ce era la reşedinţa privată din Elveţia. El a fost vegheat până în ultimul moment al vieţii sale de Principesa Maria. Majestatea Sa va fi înmormânat la Curtea de Argeş în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Citeşte şi: Anunţul făcut de fostul principe Nicolae, după moartea Regelui: ”A rămas stupefiat…”

REGELE MIHAI A MURIT.  Tot în comunicatul dat de Casa Regală a fost dezvăluit faptul că de mâine, 6 decembrie, vor fi deschise simultan cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Mesajele în memoria Regelui Mihai I pot fi transmise şi online, pe site-ul oficial al Casei Regale din România.

Citeşte şi: Povestea de iubire dintre Regele Mihai şi Regina Ana, cea mai longevivă din istoria Casei Regale! Căsătoria lor nu a fost recunoscută de comunişti

REGELE MIHAI A MURIT.  “Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reşedinţa privată din Elveţia.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declaraţie către ţară.

În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi, pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

La dorinţa Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte.

Începând de mâine, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Condoleanţele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de mâine la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale.”, se arată în în comunicatul dat de Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui.

Citeşte şi: Care a fost ultima dorinţă a Regelui Mihai!

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României îşi sărbătoreşte ziua numelui. La mulţi ani, Majestate!e mesajul postat pe pagina de Facebook a Casei Regale a României de Sfinţii Mihail şi Gavril.

Citeşte şi: Ultima apariţie publică a Regelui Mihai! Şi-a sărbătorit ziua şi s-a întâlnit cu preşedintele Iohannis

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai în Parlament, 2011, la împlinirea celor 90 de ani: “Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”, conform Pro TV.

REGELE MIHAI A MURIT. Pe 25 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Majestatea Sa a venit pe lume pe 21 octombrie 1921, la Palatul Peleş. La vârsta de şase ani, a devenit rege al României. Fiu şi nepot de regi, pe linie paternă şi cu origini greceşti din partea mamei, a avut o copilărie grea, din cauza scandalurilor din familie, dar şi de contextul în care se afla România.

REGELE MIHAI A MURIT.  A urcat pe tronul ţării, pentru prima oară în 1927, conform Pro TV. Moartea bunicului său, regele Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său Carol al II-lea l-a împins la conducerea statului. Cea de-a doua domnie, care a schimbat decisiv istoria ţării şi a Europei, a început însă în 1940.

REGELE MIHAI A MURIT. Majestetea Sa a rămas văduv anul trecut. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia.

Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional. Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârşitul anului 1948 la vilă Spartă, locuinţa Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regină Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956.

REGELE MIHAI A MURIT.  Soţia Regelui Mihai al României a adus pe lume cinci fete: Principesa Margareta a României – Custode al Coroanei Romaniei – (n. 1949), Elena, Principesă a României (n. 1950), Irina Walker (n. 1953), Sofia, Principesă a României (n. 1957) şi Maria, Principesă a României (n. 1964). Cu ocazia zilelor de naştere, Regina Ana îşi dora să fie în prezenta celor dragi.

Citește și...