Ciorba este una dintre mâncărurile preferate ale românilor și este nelipsită din cele mai multe case. Ei bine, specialiștii au explicat modul în care ciorba trebuie depozitată în frigider pentru a nu se strica. De asemenea, este important de știutu ce alimente nu trebuie puse lângă acest preparat, potrivit Evz.ro.
Multe persoane aleg să folosească folie de plastic pentru a proteja alimentele, inclusiv ciorba. Totuși, specialiștii au transmis că românii trebuie să evite acest obicei pentru că este dăunător și riscă să contamineze alimentele. De asemenea, nu este indicat să reutilizăm ambalajul. În caz contrar, mâncarea se strică mult mai repede. În schimb, experții recomandă folosirea recipientelor specializate cu capace sigilate.
Specialiștii au explicat și ce alimente nu trebuie să depozităm lângă ciorbă pentru a o păstra cât mai mult timp în frigider. Mai exact, nu se recomandă așezarea preparatului lângă produse crude. De asemenea, pe listă se mai află legumele coapte, ouăle prăjite și carnea tocată crudă.
Alimentele enumerate mai sus pot produce toxine care sunt dăunătoare sănătății. Acestea afectează modul de păstrare al ciorbei, mai ales dacă oala nu este acoperită. Mai mult decât atât, pentru a prelungi „viața” preparatului este recomandată o temperatură de plus patru grade.
Experții au mai precizat și alte aspecte importante ce țin de prepararea ciorbei, precum tipul de apă folosit sau modul în care sunt gătite legumele. Citește mai mult pe Evz.ro.