Cutremur puternic azi-noapte, la 01:44. În ce orașe din România s-a resimțit

Publicat: 09/04/2019 | 07:43
Cutremur puternic azi-noapte, la 01:44. În ce orașe din România s-a resimțit

Un cutremur însemnat s-a înregistrat azi-noapte, la ora 01:44. Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) au anunțat care a fost magnitudinea seismului, dar și în ce orașe din România s-au resimțit undele seismice.

Pământul din Serbia, țara vecină de la sud de Dunăre, s-a mișcat semnificativ noaptea trecută, au declarat oficialii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime mică: doar 7 kilometri.

Undele seismice s-au resimțit și în unele orașe din țara noastră, printre care se numără: Drobeta-Turnu Severin, Reșița și Timișoara. Cutremurul din Serbia s-a produs la nici 24 de ore de la cele două care s-au înregistrat în cursul zilei de ieri, după cum se poate observa în imaginea de mai jos.

Sursa foto: www.infp.ro

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

Citește și...