Depeche Mode Cluj 2017 | Dave Gahan a fost externat, trupa se pregăteşte de show-ul din România

Publicat: 20/07/2017 | 14:45

Depeche Mode Cluj 2017. Fanii din România ai trupei britanice răsuflă uşuraţi, după ce solistul Dave Gahan a fost externat dintr-un spital din Belarus. Problemele de sănătate ale artistului au dus, de altfel, la anularea concertului de la Minsk, de luni seara. Nu se pune problema, însă, ca show-ul de duminică, de la Cluj, să fie şi el în pericol, au dat asigurări reprezentanţii formaţiei. (VEZI ŞI: Cel mai bătrân fan Depeche Mode e din Reşiţa! “Taichi Ion” a fost la concertul din Serbia şi a făcut senzaţie!)

Dave Gahan a fost externat din spitalul aflat în capitala Belarusului, iar reprezentanţii Depeche Mode au anunţat că restul concertelor din turneu se vor desfăşura normal. Solistul a acuzat dureri abdominale, în urma unei toxiinfecţii alimentare, căpătate cu doar câteva ore înainte de show-ul care ar fi trebuit să aibă loc luni seara la Minsk.

„Suntem bucuroşi să vă anunţăm că starea lui Dave s-a ameliorat. (…). Trupa aşteaptă cu nerăbdare să susţină ultimele concerte din cadrul turneului ei european şi se va întâlni cu toţi fanii ei din Kiev, mâine (joi, n.r.), din Varşovia, vineri, şi de la Cluj, duminică”, sună anunţul oficial.

Luni, trupa a fost nevoită să anuleze concertul de la Minsk, din cauza îmbolnăvirii lui Gahan.

„Analizăm toate opţiunile pentru a reprograma acest show în partea finală a turneului. Ne aşteptăm să putem să vă oferim informaţii suplimentare despre acest lucru în interval de o săptămână. Îi rugăm pe fanii care aveau bilete pentru concertul din această seară să aştepte noi informaţii despre reprogramarea show-ului şi/sau rambursarea contravalorii biletelor. Prezentăm scuze tuturor fanilor noştri din Minsk şi le mulţumim pentru înţelegere şi răbdare„, scria în mesajul publicat luni pe site-ul trupei Depeche Mode. (CITEŞTE ŞI: UNTOLD 2017 ARTIŞTI. Programul complet UNTOLD 2017. Cine cântă la festivalul de la Cluj)

În 2009, formaţia Depeche Mode a anulat patru concerte, între care şi cel de la Bucureşti, tot din cauza problemelor de sănătate ale lui Dave. Solistul a povestit atunci prin ce cumpănă a trecut.

„M-am simţit rău o perioadă, chiar şi înainte de turneu. Nu neapărat rău, dar simţeam că nu am energie şi nu puteam să duc energia unde o voiam, cu siguranţă, în timp ce repetam pentru acel turneu. Eram epuizat la sfârşitul zilei, dincolo de epuizarea pe care o simţeam de obicei. Când am început turneul, ceea ce credeam că este o durere de stomac s-a dovedit a fi cancer la vezică. Am fost foarte norocos că l-am tratat şi l-am îndepărtat în New York, am fost dus acasă cu avionul. Mi-a luat o perioadă să mă pun pe picioare şi să fac tratamentul, dar m-am întors în turneu şase săptămâni mai târziu, împotriva ordinelor oncologului meu. Astăzi merg la consultaţie o dată la câteva luni, trecem prin diferite proceduri, şi mă simt bine, sănătatea mea e bună. Am fost la el la consultaţie acum câteva săptămâni şi mi-a spus că sunt bine şi că nu e nevoie să ne vedem decât peste şase luni. Am fost foarte mulţumit să aud asta”, povestea Gahan la vremea respectivă.

El accentua că a fost norocos că a scăpat cu viaţă. (VEZI ŞI: Se confirmă ceea ce CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România a anunţat, în premieră. AVEM DOVADA! Speak a dat-o pe faţă cu… ”Libelula”!)

„Am fost foarte norocos. Cancerul nu s-a răspândit prin pereţii vezicii urinare, astfel încât chimioterapia a fost locală. Încă mai mă simt rău, dar nu mi-am pierdut tot părul. Cred că modul în care nu am vrut să accept ceea se întâmpla în viaţa mea m-a ajutat, până la urmă„, mai spunea Dave Gahan.

Depeche Mode Cluj 2017. Concertul pe care Depeche Mode îl va susţine pe Cluj Arena, vineri, are loc în ziua în care unul dintre ceilalţi doi membri ai trupei, Martin Gore, împlineşte 56 de ani. În deschiderea concertului va cânta Maya Jane Coles, DJ şi producător britanic. Este al treilea concert pe care Depeche Mode îl susţine în România, după cele din 2005 şi 2013.

Biletele se gasesc pe eventim.ro şi în magazinele partenere, respectiv: Orange, Vodafone, Germanos, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Carrefour şi benzinăriile OMV. Mai sunt disponibile bilete în următoarele categorii de preţ: 131 lei – Gazon, 153 lei – Peluză, 251 lei – Tribuna Inel II, 311 lei – Tribuna Inel I, categoriile Golden Circle şi Tribuna VIP fiind epuizate, se anunţă pe site-ul formaţiei.

Turneul Global Spirit a început pe 5 mai, la Stockholm, în Suedia, şi a continuat în alte 20 de ţări europene, România fiind ultima din acest segment. Noi concerte urmează să aibă loc în America de Nord şi America de Sud. (VEZI ŞI: DUA LIPA a făcut senzaţie la Neversea! Lucrurile pe care nu le ştiai despre artistă: la 15 ani a plecat de acasă şi…)

Citește și...