Descoperire de ultimă oră! Cât de riscant e să iei coronavirus dacă bei bere la terasă sau dacă te duci la plajă

Publicat: 10/07/2020 | 12:22
Descoperire de ultimă oră! Cât de riscant e să iei coronavirus dacă bei bere la terasă sau dacă te duci la plajă

A fost făcută o descoperire de ultimă oră! S-a aflat cât de riscant e să te infectezi cu coronavirus dacă bei bere la terasă sau dacă te duci la plajă.

Un studiu realizat de Asociația Medicală din Texas are în prim-plan activitățile de zi cu zi ale oamenilor. Activități care ne pot expune riscului de a fi infectați cu coronavirus.

Cei care au realizat graficul au analizat riscul activităților presupunând totodată că oamenii respectă toate măsurile impuse de autorități. De asemenea, s-au luat în calcul și condițiile în care au loc activitățile, dacă se desfășoară în interior sau în exterior. (CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ DE PROPORȚII! CINE ESTE BĂRBATUL CU CARE MARIA CONSTANTIN S-A AFIȘAT PE LITORAL)

Astfel, românii care vor să se bucure de o bere rece sau o masă la terasă… se expun unui risc moderat de infectare cu coronavirus (4/10). La fel și cei care merg la piscină pentru a face plajă (5/10).

Când crește riscul de infectare

Potrivit cercetătorilor, cu cât petrecem mai mult timp într-un loc, cu atât riscul de infectare crește. (VEZI ȘI: LA BUSTUL GOL, ÎN ȘORT ȘI ÎN ȘLAPI, SELLY S-A URCAT LA VOLANUL BOLIDULUI SĂU DE 80.000 €, APOI…)

“Presupunem automat că în aceste locuri oamenii nu poartă tot timpul masca, pentru că beau sau mănâncă. La fel, oameni pot vorbi tare. Pot să cânte, să strige, iar în acest fel se pot răspândi mult mai ușor aerosolii de la cei infectați.

Ca medici, credem că cel mai important este să evităm aglomerările și să petrecem cât mai mult timp în casă. Or dacă ieșim, să alegem activitățile care presupun riscuri scăzute sau moderate”, a explicat medicul Dianna Fite, președinta asociației care a realizat graficul.