Acasă » Știri » Dezvăluirile șocante din dosarul „azilele groazei” continuă. Ce se întâmpla, de fapt, în aceste adevărate centre de tortură

Dezvăluirile șocante din dosarul „azilele groazei” continuă. Ce se întâmpla, de fapt, în aceste adevărate centre de tortură

De: Dragoș Ștefănescu 06/07/2023 | 20:17
Dezvăluirile șocante din dosarul „azilele groazei” continuă. Ce se întâmpla, de fapt, în aceste adevărate centre de tortură
Ce se întâmpla, de fapt, în azilele groazei din Ilfov / Sursă Foto: Arhivă Cancan.ro

În urmă cu două zile, oamenii legii au efectuat controale la mai multe cămine de bătrâni din țara noastră. La trei azile din Voluntari și Afumați, polițiștii au găsit 100 de persoane într-o stare deplorabilă, maltratate, înfometate, deshidratate, trăind în condiții necorespunzătoare. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a deschis o anchetă, iar 24 de persoane au fost deja reținute. Cercetările au scos, din păcate, la iveală scene inimaginabile, în care bătrânii erau pur și simplu maltratați de către cei care trebuiau să-i îngrijească. 

În cadrul descinderilor pe care le-au efectuat în dimineața zilei de marți, oamenii legii au descoperit nereguli extrem de grave la trei cămine de bătrâni din Ilfov. Mai exact, aproximativ 100 de vârstnici au fost găsiți în stare deplorabilă, ei fiind ținuți în mizerie, înfometați, umiliți și chiar maltratați de angajații instituțiilor respective. Aceștia au fost transportați la Spitalele de Urgență Floreasca, Dimitrie Gerota și Militar, unde le-au fost acordate imediat îngrijiri medicale.

(CITEȘTE ȘI: Dezvăluirile tulburătoare ale doctorilor în brațele cărora au ajuns bătrânii din „azilele tenebrelor” din Ilfov. Vârstnicii, ținuți în condiții inumane, deshidratați și înfometați: „De foame, și-au mâncat hainele…”)

Șirul dezvăluirilor șocante din dosarul „azilele groazei” continuă

În cadrul anchetei deschise de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu mai puțin de 24 de persoane au fost duse în fața instanței cu propunerea de arest preventiv. Toate aceste persoane sunt acuzate de comiterea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare. Dintre cele 24 de persoane, doar 4 au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, restul fiind plasate în arest la domiciliu.

Interceptările procurorilor DIICOT au scos la iveală detalii șocante despre „tratamentul” inuman la care erau supuși  bătrânii și persoanele cu dizabilități din „azilele groazei”. Aceștia erau bătuți cu bestialitate, fiind tratați mai rău ca niște animale.

„- (…) Și când a venit C. (n.red. – asistentă medicală), a venit nervoasă, puțin spus, era efectiv un purcoi de nervi, îi ieșeau flăcări pe nas dacă putea și s-a pus cu palmele pe ea (n.red. – pe o pacientă).
– A…

– Tu știi ce bucăți i-a dat, deci, eu, efectiv, am rămas șocată, nu știam ce să fac, mă gândeam, băi, dacă îi zic ceva acuma, poate mă trezesc că îmi trosnește și mie vreo două, la cât de nervoasă era. Era neagră, mă, de nervi, neagră, că era să facă și accident, că era aglomerat, că nu știu ce, are un X6.
– Așa…

– Foarte nervoasă, foarte, foarte nervoasă, i-a dat niște bucăți la asta… problema acuma care e, eu sunt total contra bătăii de genul ăsta, adică de orice fel de bătăi asupra beneficiarilor, că ajungi să urli, să zbieri la ei, că te scot din sărite la un moment dat, se mai întâmplă, nici nu ai, nu ai cum să le vorbești numai frumos și să nici nu-i atingi, nu există varianta asta că nu reacționează (neinteligibil) cu bătaia. Problema e că, ok, nu o bați, dar după ce a dat prima bucată, s-a liniștit instant (…), nu a mai avut nevoie de niciun tratament. Și acum întreb eu, în situația asta, ce faci? Zi-mi și mie, ce faci, o lași să facă ca toți apucații sau îi dau o bucată și ai liniștit-o și știi că s-a potolit?
– Nu, nu e o soluție…

– Cum reacționezi în situația asta? Băi, deci, i-a dat o bucată și după aia, în timp ce, nu ai cum, tu știi cum distruge toate lucrurile pe acolo, deci, dacă doi bărbați nu au putut să o țină… (…) mi-a povestit că la un moment dat l-a avut pe unul care a făcut niște crize, tot așa, că s-a urcat pe el, doar l-ai văzut cât e…”, se menționează în referatul DIICOT, potrivit Gândul.

Tratamentul inuman la care erau supuși bătrânii din cele trei cămine ilfovene

Dosarul cuprinde și o discuție dintre două infirmiere ale centrului ce aparține Asociației ”Sfîntul Gabriel cel Viteaz”. Cele două vorbesc despre o persoană internată în azil care a fost bătută cu o bară de inox, de către o asistentă medicală. În ciuda faptului că gestul în sine al colegei lor nu li se părea deplasat, acestea erau îngrijorate că acest incident le-ar putea crea neplăceri.

– Alo!
– Da!

– Mă auzi?
– Da, te aud, zi!

– Auzi, (…), am o întrebare la tine, după ce te întreb și îmi dai răspunsul, să te uiți pe whatsapp că ți-am trimis ceva urgent! Ia spune și mie, în seara aia, (…) a bătut-o pe (n.red. – una dintre paciente) rău de tot?
– Măi, i-a dat, i-a dat la cur, i-a dat cu aia de inox!

– Fii atentă… Îți spun un lucru, asta ne bagă la belele, știi de ce? Am ridicat-o pe (…) să-i fac baie, am chemat-o pe (…) să-i arăt altceva la (…), că era cu spatele la (…) și când se uită (…) zice, vai, dar ce e pe ea și eu m- am speriat și când am întors-o, tu știi ce e pe ea, uită-te poza că o să vezi!
– Bine, o să mă uit… știu că i-a dat, știu că i-a dat numai la cur cu țeava aia, cotorul ăla de mătură…

– Băi, ești nebună, mă (…), mânca-ți-aș gura ta, că e neagră toată…fîi atentă, (…), că a fost pe tura ta și-ți bagă în cârcă, ascultă-mă ce-ți spun!
– Ce vorbești?

– Să nu zică că ai bătut-o tu…
– N-are cum…

– Păi tu nu știi ce tam tam a făcut?
– N-are cum. (…)

– Tu știi ce tam tam a fost ieri aici, amenințări, știi că m-am luat de ea?
– De ce?

– Vai, a dat cu pumnul în masă, sărea astea de pe masă!
– De ce?

– A zis că ne face rapoarte, du-te, zic, du-te acum, fă-mi raport acum, hai, du-te, așa i-am făcut, du-te… era să mă dea pe spate…”, se arată în referatul de arestare din dosarul DIICOT.

(VEZI ȘI: Azilele tenebrelor din București și Ilfov. Peste 100 de bătrâni, maltratați și înfometați. Gestul revoltător făcut de unul dintre administratorii „centrelor groazei”)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă etapă. Le așteaptă bogăție și succes
Sâmbătă, 4 mai 2024, de la ora 11, viața acestor 5 zodii intră într-o nouă...
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește ușor și are un preț accesibil
Peștele pe care trebuie să îl ai pe masa de Paște. E gustos, se gătește...
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în trei paşi pentru destabilizarea Ucrainei
Rusia pune la cale revendicarea victoriei pe câmpul de luptă. În ce constă planul în...
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie conroversată
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
De ce au divorțat Gabriela Cristea și Marcel Toader. Bărbatul i-a golit toate conturile bancare
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu Nicolae Ceaușescu
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu...
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită