Doliu în lumea politică. Un primar a murit într-un spital din București. Care este cauza decesului

Publicat: 01/07/2020 | 22:42
Doliu în lumea politică. Un primar a murit într-un spital din București. Care este cauza decesului

Este doliu în lumea politică din România. Un primar a murit într-un spital din București, iar anunțul trist a fost făcut în această seară. Rudele și apropiații sunt îngenuncheați de durere și toți au sperat că medicii vor reuși să îl scape din ghearele morții pe politician. A fost dezvăluită și cauza decesului.

Citește și: Marcel Vela, mesaj tranșant despre aglomerația de pe malul Mării Negre: “Sper să nu se închidă plajele!”

Primarul Neculai Stratulat a murit într-un spital din București

Neculai Stratulat, edilul comunei Băluşeni din județul Botoșani, a murit astăzi pe un pat al Institutului de Pneumoftiziologie din Capitală. Regretatul politician fusese diagnosticat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), iar doctorii au făcut tot ce le-a stat în puteri ca să-i salveze viața. El avea 71 de ani și informația privind decesul său a fost confirmată de Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, relatează jurnaliștii de la Agerpres.

Nu rata:  ULUITOR. Familia care a desigilat sicriul unui mort de COVID-19: “Uitați, oameni buni, ce…”

Primarul localităţii Băluşeni a fost transferat în urmă cu aproape două săptămâni la spitalul din Bucureşti, ca urmare a altor afecţiuni de care suferea. Neculai Stratulat era membru al Partidului Social Democrat. El a fost primar din 2008 şi se afla la al treilea mandat. Înainte de a fi edil într-o comună din Botoșani, fostul politician a ocupat funcția de director al sucursalei din Botoşani a fostei Bănci Agricole.

Află și: Care este județul în care cazurile de coronavirus s-au dublat în ultima săptămână

Conform celui mai nou bilanț al victimelor diagnosticate cu boala rară din China, în România există 27.296 de persoane depistate pozitiv, iar numărul morților a ajuns la 1.667. SUA, Brazilia, Rusia și UK rămân cele mai afectate state de pe mapamond din cauza noului coronavirus (SARS-CoV-2). La nivel mondial, numărul bolnavilor de COVID-19 este de 10.708.589, potrivit unor informații furnizate în această noapte, după ora 22:30, iar cel al deceselor, 516.570.

Vezi și: Noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus! Lista organelor atacate de boala rară apărută în China