Reguli de la Supernanny. IRINA PETREA demontează miturile de parenting
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus! Lista organelor atacate de boala rară apărută în China

Noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus! Lista organelor atacate de boala rară apărută în China

De: Alice Zotta 27/06/2020 | 10:31
Noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus! Lista organelor atacate de boala rară apărută în China

Au fost făcute noi descoperiri terifiante făcute de cercetători despre noul coronavirus. Câțiva specialiști au dezvăluit lista organelor atacate de boala rară apărută în China și au vorbit despre recuperarea unui fost pacient infectat cu COVID-19 care este destul de lungă și delicată.

Citește și: Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului ar putea apărea pe piață anul viitor

Lista organelor atacate de noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Potrivit unor noi cercetări despre COVID-19, finalizate de curând de oamenii de știință, pe lângă afecţiunile respiratorii care îi fac pe bolnavi să întâmpine mari dificultăţi atunci când respiră, boala rară apărută în China atacă multe sisteme de organe. Și, din nefericire, au spus oamenii de știință, în anumite cazuri, infecția cu SARS-CoV-2 provoacă distrugeri catastrofale.

“Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, din California, au relatat jurnaliștii de la Agerpres.

Nu rata: RECORD. SUA au raportat pentru prima dată peste 40.000 de cazuri de coronavirus într-o singură zi

În plus, au mai avertizat specialiștii, în afară de dificultăţile respiratorii, persoanele diagnosticate cu noul coronavirus pot experimenta tulburări de coagulare a sângelui, care pot să ducă la accidente vasculare cerebrale, dar şi la inflamaţii severe, care afectează apoi numeroase organe interne. De asemenea, COVID-19 poate să ducă la apariția unor complicaţii neurologice, care variază de la migrenă, ameţeală şi pierderea gustului şi a mirosului până la convulsii şi stări de confuzie. Din păcate, recuperarea poate fi lentă, incompletă şi costisitoare, cu un impact uriaş asupra calităţii vieţii pacientului.

Vezi și: Teribil! Ce au găsit medicii din Alba Iulia la plămânii unei femei de 39 de ani care a murit din cauza coronavirusului: “Nu mai avea…”

În cadrul unui interviu, medicul Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago, a atras atenția asupra manifestărilor ample şi diverse ale virusului mortal din China, spunând despre ele că sunt oarecum unice. În cazul gripei, oamenii cu boli cardiace preexistente sunt cei care prezintă riscuri mari de a suferi complicaţii medicale, a precizat specialista, conform sursei citată mai sus. Ceea ce surprinde însă în cazul acestui nou tip de coronavirus este dimensiunea amplă a complicaţiilor pe care le provoacă în afara zonei plămânilor.

Sadiya Khan consideră că asupra sistemelor medicale va exista o mare povară în viitor, din cauza cheltuielilor cauzate de îngrijirea persoanelor care au supravieţuit maladiei rare SARS-CoV-2, care poate duce la deces.

Află și: Cântăreața Nico, după testul de coronavirus făcut din izolare: “Așa este legea!”

Recuperare destul de lungă și delicată după vindecarea de coronavirus

Persoanele care au contractat noul coronavirus și au ajuns la terapie intensivă sau au fost conectate la ventilatoare timp de mai multe săptămâni vor trebui să petreacă timp suplimentar în secţii de recuperare ca să își recapete mobilitatea şi forţa fizică.

“Poate fi nevoie de până la şapte zile pentru fiecare zi în care ai fost spitalizat, pentru a-şi recăpăta puterea de dinainte. Acest proces e cu atât mai greu cu cât pacientul este mai în vârstă şi este posibil să nu îşi mai recuperezi niciodată funcţiile complete”, a mai declarat Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago.

După ce medicii și-au concentrat eforturile asupra minorităţii de pacienţi care au experimentat forme severe ale bolii, acum, ei au început să îşi îndrepte tot mai mult atenţia şi asupra nevoilor pacienţilor care nu au fost destul de afectaţi pentru a necesita spitalizare, dar care continuă să sufere la câteva luni după ce au fost infectaţi. În prezent, sunt în plină desfăşurare o serie de studii pentru a înţelege efectele pe termen lung ale infectării cu SARS-CoV-2, a declarat Jay Butler, directorul adjunct al departamentului de boli infecţioase din cadrul Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite, joi, 25 iunie într-o conferinţă telefonică.

“Am primit rapoarte anecdotice despre oameni care acuză oboseală persistentă şi dificultăţi respiratorii. E greu de spus cât timp vor dura aceste manifestări”, a afirmat Jay Butler, directorul adjunct al departamentului de boli infecţioase din cadrul Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din Statele Unite.

Descoperă și: S-au dus concediile în străinătate după creșterea infectărilor cu noul coronavirus?

Deşi simptomele noului coronavirus dispar de obicei în două sau trei săptămâni, un procent estimativ de 10% dintre pacienţi au parte de simptome prelungite, a dezvăluit medicul Helen Salisbury de la Universitatea Oxford, într-un articol publicat joi în British Medical Journal.

Specialista britanică afirmă că mulţi dintre pacienţii ei au radiografii toracice normale şi nu prezintă urme de inflamaţii, dar tot nu sunt complet recuperaţi.

“Dacă în trecut puteai să alergi 5 kilometri de trei ori pe săptămână şi acum simţi că ţi se taie respiraţia după ce ai urcat un singur etaj pe scări sau dacă tuşeşti neîncetat şi eşti prea epuizat pentru a reveni la muncă, atunci teama că s-ar putea să nu mai revii niciodată la sănătatea de dinainte este foarte reală”, a explicat ea.

Problemele neurologice provocate de COVID-19 – nu se știe dacă sunt temporare sau permanente

Medicul Igor Koralnik, directorul departamentului de boli neuroinfecţioase de la spitalul Northwestern Medicine din Chicago, a analizat actuala literatură ştiinţifică din acest domeniu şi a descoperit că aproximativ jumătate dintre pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 prezintă complicaţii neurologice, precum ameţeală, vigilenţă scăzută, probleme de concentrare, tulburări ale mirosului şi gustului, convulsii, accidente vasculare cerebrale, stare de slăbiciune şi dureri musculare.

Doctorul Koralnik, ale cărui descoperiri au fost publicate în Annals of Neurology, a creat o clinică ambulatorie de tratare a pacienţilor cu COVID-19 ca să afle dacă aceste probleme neurologice sunt temporare sau permanente.

Sadiya Kahn a făcut şi o paralelă între noul coronavirus şi HIV, virusul care declanşează SIDA, considerând că cea mai mare parte a atenţiei opiniei publice s-a orientat iniţial asupra deceselor.

“În anii recenţi, am fost foarte concentraţi asupra complicaţiilor cardiovasculare şi asupra supravieţuirii pacienţilor cu HIV”, a precizat Sadiya Khan, cardiolog la Northwestern Medicine din Chicago.

Conform unui bilanț făcut public azi, 27 iunie, în jurul orei 10:30, la nivel mondial există 9.912.514 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, iar bilanțul victimelor răpuse de această maladie cumplită a ajuns la 497.067. Alți 5.362.500 de oameni s-au recuperat după ce au contractat COVID-19. SUA, Brazilia, Rusia, India și Regatul Unit rămân în continuare cele mai afectate state de boala rară apărută la sfârșitul anului trecut în China. În România avem 25.697 de infectări, iar bilanțul morților a ajuns la 1.579.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Imagine RARĂ cu Monica Gabor! Cum arată acum fosta soție a lui Irinel Columbeanu! E total schimbată
Imagine RARĂ cu Monica Gabor! Cum arată acum fosta soție a lui Irinel Columbeanu! E...
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
Uleiul retras de pe piață! Dacă l-ai cumpărat, trebuie să-l duci înapoi la magazin
Uleiul retras de pe piață! Dacă l-ai cumpărat, trebuie să-l duci înapoi la magazin
Karma României în 2025! Psihologul și Numerologul Clarissa Damian face predicțiile: „Anul 2025, din păcate, nu va aduce linişte”
Karma României în 2025! Psihologul și Numerologul Clarissa Damian face predicțiile: „Anul 2025, din păcate,...
Armando este unul dintre tinerii morți în teribilul accident din Ploiești. Pasiunea pentru adrenalină i-a adus sfârșitul
Armando este unul dintre tinerii morți în teribilul accident din Ploiești. Pasiunea pentru adrenalină i-a...
Trump a anunțat că o pune pe fosta logodnică a fiului său ambasadoare în Grecia. Kimberly Guilfoyle și Donald Jr. s-au despărțit recent
Trump a anunțat că o pune pe fosta logodnică a fiului său ambasadoare în Grecia....
Ce condiții pune Daniel David pentru a candida la președinție VIDEO
Ce condiții pune Daniel David pentru a candida la președinție VIDEO
„Sper ca Allah se va răzbuna pe el”. Cum a primit vestea prăbușirii regimului Assad mama copilului a cărui moarte a declanșat războiul
„Sper ca Allah se va răzbuna pe el”. Cum a primit vestea prăbușirii regimului Assad...
Chinezii se LAUDĂ cu un SUV ce asigură 1.400 KM cu plinul de benzină
Chinezii se LAUDĂ cu un SUV ce asigură 1.400 KM cu plinul de benzină
Un cunoscut antrenor de fotbal din România s-a stins din viață, la vârsta de doar 36 de ani, în urma unui accident rutier! Mircea Doboș a lăsat în urmă o soție îndurerată și doi copii
Un cunoscut antrenor de fotbal din România s-a stins din viață, la vârsta de doar...
Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt
Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt
VIDEO Maria Dragomiroiu, despre zilele din adolescență în care vindea țuica făcută de tatăl ei. Cum se descurca artista și câte drumuri făcea pe zi. „Am putut să-mi ajut părinții să-și acopere casa.”
VIDEO Maria Dragomiroiu, despre zilele din adolescență în care vindea țuica făcută de tatăl ei....
Doliu uriaș la Universitatea Cluj! Antrenorul a fost lovit mortal de o mașină, după ce a traversat printr-un loc nepermis: „Cu durere în suflet, ne luăm rămas bun”
Doliu uriaș la Universitatea Cluj! Antrenorul a fost lovit mortal de o mașină, după ce...
Permisul Internaţional de Conducere poate fi luat de 25 de ori mai ieftin. Puţini şoferi ştiu de acest beneficiu
Permisul Internaţional de Conducere poate fi luat de 25 de ori mai ieftin. Puţini şoferi...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Alo, scuze deranjul, sunt soțul fostei tale neveste şi vreau să te întreb ceva...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Alo, scuze deranjul, sunt soțul fostei tale neveste şi vreau să...
Decizia NEAȘTEPTATĂ a Samsung pentru Europa
Decizia NEAȘTEPTATĂ a Samsung pentru Europa
Premieră în astronomie! Imaginea din Cosmos care A ULUIT cercetătorii
Premieră în astronomie! Imaginea din Cosmos care A ULUIT cercetătorii
S-a întâmplat în DIRECT, la Măruță, și chiar și cei din producție au rămas mască! Ce-a putut să răspundă Alexia Eram când a fost întrebată, pe șleau, despre noul ei iubit: ”Ți-am zis eu...” La asta chiar că nu se aștepta nimeni
S-a întâmplat în DIRECT, la Măruță, și chiar și cei din producție au rămas mască!...
Lidl bagă la raft de joi, 12 decembrie, patru produse pentru casă pe care românii se bat să le cumpere. Au prețuri excelente și se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la raft de joi, 12 decembrie, patru produse pentru casă pe care românii...
Zodiile care dau marea lovitură până pe 15 decembrie. 5 nativi își schimbă destinul în bine
Zodiile care dau marea lovitură până pe 15 decembrie. 5 nativi își schimbă destinul în...
Mașinile fi interzise pe șosele. Va fi ordin UE, lege și în România. Când începe
Mașinile fi interzise pe șosele. Va fi ordin UE, lege și în România. Când începe
CÂŞTIGĂTOR MASTERCHEF 2024. S-a rupt tradiţia, cum s-a luat premiul de 75.000 de euro. Scandal uriaş cu Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu
CÂŞTIGĂTOR MASTERCHEF 2024. S-a rupt tradiţia, cum s-a luat premiul de 75.000 de euro. Scandal...
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
PlayStation 5 Pro: consola de care (NU) ai nevoie?
Legendarul jucător de baseball Rocky Colavito a murit la 91 de ani
Legendarul jucător de baseball Rocky Colavito a murit la 91 de ani
Anunț bombă direct din Rusia. Adevărul despre Călin Georgescu: Putea deveni un nou...
Anunț bombă direct din Rusia. Adevărul despre Călin Georgescu: Putea deveni un nou...
Veste șoc! Mașinile pe benzină și motorină, interzise din 2025
Veste șoc! Mașinile pe benzină și motorină, interzise din 2025
Motivul pentru care avioanele nu zboară în linie dreaptă. De ce rutele lor sunt mereu curbate
Motivul pentru care avioanele nu zboară în linie dreaptă. De ce rutele lor sunt mereu...
Ilie Dumitrescu a rupt tăcerea despre studenta pentru care şi-a părăsit soţia: Face parte din viaţa mea!
Ilie Dumitrescu a rupt tăcerea despre studenta pentru care şi-a părăsit soţia: Face parte din...
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut...
Jim Carrey revine în lumea filmului după ce anunțase că se retrage: „Am nevoie de bani, sincer”
Jim Carrey revine în lumea filmului după ce anunțase că se retrage: „Am nevoie de...
Drumul spectaculos din Europa pe care trebuie să îl traversezi măcar o dată în viață. Are peisaje unice care îți taie răsuflarea
Drumul spectaculos din Europa pe care trebuie să îl traversezi măcar o dată în viață....
Pe cine vrea Mircea Badea să vadă candidat la alegerile prezidențiale: „Sunt mare fan”
Pe cine vrea Mircea Badea să vadă candidat la alegerile prezidențiale: „Sunt mare fan”
Ce diferență de vârstă este între Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban. Actrița, în culmea fericirii
Ce diferență de vârstă este între Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban. Actrița, în...
×