Acasă » Știri » Drama marelui Gheorghe Zamfir. A trecut prin cel mai greu divorț, după ce s-a însurat cu femeia care îl șantaja cu sinuciderea

Drama marelui Gheorghe Zamfir. A trecut prin cel mai greu divorț, după ce s-a însurat cu femeia care îl șantaja cu sinuciderea

De: Cristina Cruceru 11/04/2023 | 20:24
Drama marelui Gheorghe Zamfir. A trecut prin cel mai greu divorț, după ce s-a însurat cu femeia care îl șantaja cu sinuciderea
Maestrul Gheorghe Zamfir, destăinuiri de suflet în podcastul "Altceva cu Adrian Artene"

Gheorghe Zamfir este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de nai din istoria muzicii noastre. A urcat pe cele mai mari scene ale lumii, a susținut concerte în multe orașe europene, însă n-a uitat niciodată să trăiască românește. S-a îndrăgostit nebunește de o femeie cu 40 de ani mai mică decât el, iar acum trăiește cea mai frumoasă poveste de dragoste.

Gheorghe Zamfir este un adevărat simbol în istoria muzicii, fiind considerat printre cei mai cunoscuți interpreți de nai. De-a lungul vieții lui, marele artist a urcat pe cele mai importante scene ale lumii. A realizat nu mai puțin de 300 de lucrări compuse din stilurile – folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic şi un repertoriu interpretativ care acoperă perioadele barocă, clasică şi contemporană. Cântărețul român are 190 de albume înregistrate și peste 120 de milioane de albume vândute. La acestea se adaugă și 120 de discuri de aur și platină. Este până în prezent singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA.

CITEȘTE ȘI: GHEORGHE ZAMFIR, OBLIGAT SA-SI INTRETINA SOTIA

Drama marelui Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir s-a născut pe 6 aprilie 1941, la Găeşti, la 50 de km de București. Încă de mic copil a fost pasionat de muzica lăutărească. A urmat Școala specială nr. 1 de muzică din București (astăzi Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”) la clasa profesorului Fănică Luca, unul dintre cei mai mari „suflători”, așa cum îl numea George Enescu.

În 1959, Zamfir a înregistrat primele lui melodii folclorice, alături de Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române. La doi ani distanță, marele artist a fost admis la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. L-a absolvit cu brio în anul 1966 cu diplomele de pedagogie și dirijorat pentru cor și orchestră.

CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ, DE FAPT, SOȚIA CU 44 DE ANI MAI TÂNĂRĂ A LUI GHEORGHE ZAMFIR. FOTO

La începutul anilor 70, interpretul a devenit cunoscut la nivel internațional. A început să aibă concerte în multe locuri ale lumii, SUA, Canada, Australia, Japonia și Africa de Sud, Israel, Orientul Apropiat și Extremul Orient. La începutul anilor 80, în plin comunism, Zamfir i-a dedicat un concert lui Dumnezeu, fapt care l-ar fi supărat pe Ceaușescu. A fugit din țară, după ce comuniștii au pus presiune pe el.

În anul 1982 am ales calea exilului, deoarece, după spusele ministrului de Externe de atunci, Ştefan Andrei, care mi-a pus paşaportul cu viză de plecare în buzunar, aş fi avut mult mai mult de suferit dacă aş fi rămas. Mi-a şoptit la ureche: „Ia-ţi valiza, naiurile şi pleacă şi să nu te mai întorci niciodată, că va fi rău de tot pentru tine, Ceauşescu te va omorî”, povestea Gheorghe Zamfir, într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Gheorghe Zamfir, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”

S-a întors în România, după ce a rămas falit

A continuat să cânte în diferite colțuri ale lumii, însă a făcut greșeli care i-au adus falimentul. S-a trezit în 2002 că este căutat de Fisc, pentru o datorie uriașă, de 2 milioane de euro. A pierdut, la acea vreme, casa, mașinile și chiar dreptul asupra pieselor lui. A revenit în țară după acel eșec. Zamfir era în plin scandal cu fosta lui soție, în 2012. Cântărețul trebuia să-i achite lui Marie Noelle o pensie lunară de întreţinere de 1.500 de euro.

Am reuşit să scap de acest monstru şi de copiii ei care m-au ponegrit, deşi eu i-am crescut până la majorat şi i-am iubit ca pe ai mei. (…) Noi am avut un contract: ce a fost al meu înainte de căsătorie, rămâne al meu, ce am acumulat împreună, se împarte la jumătate. Dar ea mi-a luat absolut tot. Şi ce am acumulat înainte de nuntă, mai ales. (…) Ce am salvat, am salvat, ce a rămas acolo, în Franţa, s-a vândut. Chiar şi maşina mea Adenauer de peste 150.000 de euro”, spunea Gheorghe Zamfir pentru click.ro.

Artistul şi Marie Noelle s-au căsătorit în septembrie 1994 şi au locuit o vreme în Franţa, apoi s-au mutat în România. ”Ea, înainte de mariaj, mi-a zis că se sinucide dacă nu o iau de nevastă, că eu sunt omul vieţii ei. Ca un bun creştin, nu am lăsat-o să-şi ia viaţa. Mi-a căzut la picioare. Am luat-o cu tot cu cei doi copii ai ei, chiar dacă nu am iubit-o. Am ţinut la ea, dar nu am iubit-o cu adevărat”, a mai spus Gheorghe Zamfir. Divorțul s-a finalizat în 2015, după 10 ani de procese.

Gheorghe Zamfir și Nicoleta Beca s-au căsătorit în 2015

Gheorghe Zamfir și-a întâlnit iubirea vieții la o emisiune TV

Interpretul român a cunoscut-o pe Nicoleta Beca în 2008, la o emisiune TV. La acea vreme, cântăreața de muzică populară avea 23 de ani. S-au căsătorit în 2015. „Dacă nu ar fi fost ea, eu nu ajungem azi la 80 de ani. Ea este o misionară alături de Gheorghe Zamfir. Ea a fost trimisă de Dumnezeu pentru mine. Să mă oblojească, să aibă grijă de mine. E un înger”, spunea Gheorghe Zamfir, într-un interviu la TVR 1.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce abundență
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât ciocolata”! Bianca e instructor de fitness și arată perfect
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără mașină
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Alina Sorescu aruncă bomba. Răsturnare de situație: Asta nu s-a întâmplat din senin!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor mai plăti
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Anda Adam se pregătește de nuntă cu Yosif Mohaci. Când va avea loc evenimentul
Anda Adam se pregătește de nuntă cu Yosif Mohaci. Când va avea loc evenimentul
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...