Ea este asistenta din Târgu Cărbunești care a murit la puţin timp după naştere. Nici bebelușul nu a putut fi salvat

Publicat: 24/05/2020 | 08:53

O asistentă medicală din Târgu Cărbunești a decedat după ce a născut prin cezariană la SJU Craiova. Din păcate, și copilul a murit în timpul operației de cezariană.

Asistenta mdicală a încetat din viață în timpul nopții, la Secția de Terapie Intensivă. Managerul SJU Craiova a declarat că, în urma anchetei care va fi efectuată, se va stabili dacă a fost vorba, cumva, despre o culpă medicală.

 „A murit în timpul nopții, la AȚI. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția. În urmă anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă e cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și de o culpă medicală”, a declarat Teodor Sas, managerul SJU Craiova. (CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ UN FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ZECI DE CADRE MEDICALE AU FOST CONFIRMATE CU COVID-19)

Asistenta medicală nu a mai putut fi salvată

A fost sesizată Poliţia

Bineînțeles, a fost deschisă și o anchetă, iar oamenii legii vor stabili care au fost toate circumstanțele care au dus la această dublă tragedie.

Sunt desfășurate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă și efectuarea expertizei medic-legale.

”La data de 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați cu privire la decesul unei femei de 27 de ani precum și al nou-născutului acesteia. Aceștia ar fi decedat la scurt timp după naștere, în timp ce se aflau într-un spital din Craiova. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispusă efectuarea de expertize medico-legale, pentru a se stabili cu exactitate cauzele deceselor”, au spus reprezentanții IPJ Dolj. (VEZI ȘI AICI: OMS, AVERTISMENT SUMBRU: ”ACEASTA ESTE ȚARA ÎN CARE S-A MUTAT NOUL EPICENTRU AL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS”)