Este jale în județul Prahova! Autoritățile au descoperit un nou focar de coronavirus la o societate comercială

Publicat: 08/08/2020 | 17:25
Este jale în județul Prahova! Autoritățile au descoperit un nou focar de coronavirus la o societate comercială

Direcția de Sănătate Publică din Prahova anunță că a identificat la o societate comercială de pe raza judeţului Prahova, şapte dintre angajaţi, dintre cei 110 testaţi, fiind depistaţi pozitiv.

Potrivit informaţiilor transmise de DSP, a fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecţia unităţii, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi.

Citește și: Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești! Iar situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat. 106 cadre medicale, confirmate cu COVID-19

Conform unei informări de presă transmisă agenției Agerpres de Instituţia Prefectului, la nivelul judeţului Prahova un număr de 2.560 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul epidemiei.

Dintre acestea, 282 au fost declarate vindecate şi externate, iar 100 au decedat, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unui bărbat, în vârstă de 58 ani, care avea şi o serie de comorbidităţi.

Câte teste s-au făcut la nivel de județ

Numărul testelor făcute în Prahova de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 15.479 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 14 sunt ventilaţi.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, DSP a emis 220 decizii de izolare şi 1.529 decizii de carantină.

Autoritățile își continuă acțiunile de prevenție

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne continuă acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual, se arată în comunicat.

Nu rata: Încă 43 de oameni au murit răpiși de COVID-19. Bilanțul total al deceselor ajunge la 2.659

„Au fost efectuate verificări la 1.395 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 512 persoane, 422 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 54 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancţiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 79 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020 şi patru pentru fapte de natură economică în context COVID-19). Valoarea totală a amenzilor a fost de 38.750 lei”, precizează sursa citată.

Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay