Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești! Iar situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat. 106 cadre medicale, confirmate cu COVID-19

Publicat: 16/07/2020 | 16:47
Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești! Iar situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat. 106 cadre medicale, confirmate cu COVID-19

Astăzi, când au fost anunțate alte 777 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în România, autoritățile au declarată că există un focar de SARS-CoV-2 la Spitalul Județean Ploiești. În plus, se pare că situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat, iar 106 cadre medicale au confirmate pozitiv cu COVID-19.

Citește și: Noi date în contextul pandemiei de coronavirus. La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi

Focar de coronavirus la Spitalul Județean Ploiești

Conform celor mai noi informații, în România, numărul persoanelor care au contractat boala mortală din China a ajuns la 35.003, iar persoanele care și-au pierdut viața din cauza temutului coronavirus a ajuns la 1.971. Alarmant este faptul că a fost identificat un nou focar de COVID-19 în țara noastră, mai exact în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, şase persoane de la Secţia de Ortopedie au fost depistate pozitiv.

“Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu Sars-CoV-2 într-una din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii raspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal şi a pacienţilor secţiei, dezinfecţia spaţiilor, izolarea contacţilor direcţi”, au declarat azi reprezentanții Prefecturii Prahova, relatează news.ro.

Nu rata: Speranțele pentru vaccinul împotriva Covid-19 cresc după rezultatele promițătoare ale cercetătorilor

Tot în judeţul Prahova, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese provocate de boala rară din China; este vorba despre un bărbat de 66 de ani şi o femeie de 60 de ani, ambii erau diagnosticați și cu alte afecţiuni. Astfel, numărul morţilor din cauza SARS-CoV-2 în judeţul Prahova a ajuns la 46 de la începutul pandemiei în România..

Situația din Spitalul Județean din Galați s-a agravat: 106 cadre medicale, confirmate cu boala rară din China

Din nefericire, există vești triste și de la Spitalul Județean din Galați, unde focarul de infecții cu COVID-19 s-a extins, iar numărul cadrelor medicale care au contractat maladia mortală a ajuns la 106, relatează Agerpres. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca tot personalul medical din unitatea spitalicească să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile.

Împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am hotărât ca tot personalul medical din Spitalul Judeţean să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a elaborat programul de testare, urmează ca, în perioada următoare, Consiliul Judeţean să identifice şi să aloce banii pentru testarea întregului personal medical din spital”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galaţi, potrivit sursei citată mai sus.

Descoperă și: Dan Negru îi “înţeapă” pe rivalii de la Pro TV după ce Andreea Esca a fost confirmată cu noul coronavirus: “Habar n-am care…”

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, de la începutul evoluţiei virusului COVID-19, în judeţ au fost înregistrate 196 de cadre medicale pozitive, dintre care 106 sunt de la Spitalul Județean Galați.