Firea a chemat primarii pe Arena Națională! Începe testarea COVID-19 a bucureștenilor GALERIE FOTO

Publicat: 25/05/2020 | 13:38

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că luni începe testarea bucureștenilor pentru virusul COVID-19, iar în acest sens i-a chemat pe toți cei șase primari de sectoare pe Arena Națională, unde fiecare a ținut un scurt discurs. 

CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CONTEXTUL SUSȚINERII EXAMENELOR NAȚIONALE: „NE SOLICITĂ SĂ OPRIM ACEST LUCRU”

A fost, anunțat, de asemenea, programul, 08:00-20:00, interval de timp în care bucureștenii sunt așteptați pentru a li se face testul. Pentru a evita aglomerația, în fiecare zi vor trece pe la Arena Națională cel mult 1.500 de oameni, cărora li se vor lua probele.

Proiectul de testare anticorpi COVID-19 cuprinde 10.500 de persoane

Firea anunțase cu o zi înainte de inițiativa de a-i chema pe primarii celor șase sectoare ale Capitalei. ”Voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sectorare, în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a spus Gabriela Firea.

VEZI AICI: GABRIELA FIREA, APEL CĂTRE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII. CE SOLUȚIE A GĂSIT PENTRU BOLNAVII DE CORONAVIRUS ASIMPTOMATICI. “NU AR FI RĂU CĂ…”

Primarul consideră că Ministerul Sănătăţii s-ar putea consulta cu specialiştii, iar persoanele cu simptome uşoare pot rămâne, acasă, în sânul familiei, dar într-o cameră separată: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”.

Citește și...