FOTO. Momentul în care Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit, surprins în aeroport de un pasager. Imaginea s-a viralizat

Publicat: 20/08/2020 | 22:58
FOTO. Momentul în care Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit, surprins în aeroport de un pasager. Imaginea s-a viralizat

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai lui Vladimir Putin, este internat în stare gravă într-un spital din Siberia, după ce a băut un ceai pe aeroportul din Tomsk.

Momentul în care opozantul rus bea ceaiul în care se presupune că a fost pusă otrava a fost fotografiat de Pavel Levedev, un pasager care a zburat cu politicianul rus în același avion, scrie Unimedia.info.

Citește și: Principalul contracandidat al lui Vladimir Putin ar fi fost otrăvit. Aleksei Navalnîi este în comă

Momentul în care adversarul lui Vladimir Putin duce paharul la gură

Reacția celui care a făcut fotografia

„Ştim că este într-o stare gravă. Ca în cazul oricărui cetăţean rus, îi urăm o însănătoşire rapidă”, le-a declarat Peskov jurnaliştilor în legătură cu starea principalului opozant rus, potrivit Reuters.  Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat joi că îi urează „însănătoşire rapidă” opozantului Aleksei Navalnîi, aflat la reanimare într-un spital în Siberia după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion.

Potrivit informațiilor disponibile până în prezent, Navalnîi este internat la Terapie Intensivă la un spital din Omsk și este ventilat mecanic

„Medicii fac mai mult decât posibilul. Se luptă pentru a-i salva viaţa”, a spus în faţa presei Anatoli Kalinicenko, director adjunct al Spitalului de Urgenţă Nr. 1 din Omsk, unde a fost internat opozantul de 44 de ani, fiind plasat la terapie intensivă şi conectat la un aparat de respiraţie artificială.

Kalinicenko a mai precizat că starea opozantului este „stabilă” şi a subliniat că este prea devreme pentru a se confirma teza otrăvirii.

Nu rata: Vladimir Putin vrea să fie președinte până în 2036: „Trebuie să continuăm munca, nu să căutăm succesori”

Într-o declaraţie pentru Radio Echo din Moscova, purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a politicianului,  s-a declarat convinsă că opozantul a fost victima unei „otrăviri deliberate”

„Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă. Doctorii spun că toxina a fost absorbită mai repede odată cu lichidul fierbinte. Aleksei este acum în stare de inconştienţă”, a scris ea pe Twitter.