Gestul unui medic din Timișoara! Și-a lipit fotografia pe combinezonul de protecție, pentru ca pacienții să îi poată vedea chipul

Autor:
Publicat: 22/04/2020 | 19:20
Gestul unui medic din Timișoara! Și-a lipit fotografia pe combinezonul de protecție, pentru ca pacienții să îi poată vedea chipul

Un medic din Timișoara a făcut un gest care a devenit viral pe rețelele de socializare. Bărbatul și-a lipit pe echipamentul de protecție o fotografie cu el, pentru ca pacienții să îi poată vedea chipul.

Tudor Pârvănescu, medic cardiolog din Timișoara care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus, a apelat la această metodă pentru a mai umaniza puțin tot procesul la care sunt supuși pacienții și pentru a mai anima atmosfera. (CITEȘTE ȘI: PACIENTA COVID-19, CARE A DAT NAȘTERE ÎN TIMP CE SE AFLA ÎN COMĂ, ȘI-A ADUS BEBELUȘUL ACASĂ! VIDEO EMOȚIONANT)

Medicul a postat pe rețelele de socializare întreaga poveste, iar imaginile cu el au devenit imediat virale. Internauții i-au apreciat inițiativa și i-au mulțumit pentru munca depusă în această periodă teribilă. (VEZI ȘI: MAREA BRITANIE ESTE ÎN CĂUTARE DE VOLUNTARI PENTRU STUDIUL VACCINULUI ÎMPOTRIVA COVID-19! CE RECOMPENSE PRIMESC CEI CARE PARTICIPĂ)

Tânărul a însoțit fotografie postată de un mesaj emoționant. „Exista o vorba veche din popor cum că medicul învață cât trăiește. Învață să fii un om mai bun! Învață să îți ajuți aproapele! Învață să tratezi un om! Învață să oferi un zâmbet! Învață să fii acolo unde este nevoie de tine! Învață să nu te ascunzi! Învață să fii solidar cu boala indiferent de specialitatea aleasă! Dacă tu crezi ca poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești ca pacientul sa te considere un ‘vindecător’, mai sunt foarte multe de învățat”, a scris medicul în dreptul fotografiei.