Gheorghe Dincă l-a sunat pe fiul său din arest. Cu ce se ocupă Ionuț: ce i-a spus la telefon?

Publicat: 24/08/2019 | 11:33

Membrii familiei lui Gheorghe Dincă au fost audiați săptămâna trecută, mai puțin fiul mijlociu al criminalului, Ionuț Tiberiu Dincă. Tocmai fiul pe care Dincă l-a sunat din arest.

Fiul lui Dincă nu ținea legătura cu tatăl său, pe care l-a descris prietenilor ca fiind o brută, care-l bătea și-l gonea de acasă și din cauza căruia prefera să doarmă, adesea, ”prin boscheți”, scrie libertatea.ro.

Ionuț are 37 de ani și a absolvit Liceul Agricol din Caracal și Universitatea de Științe Agricole din Timișoara. De 17 ani lucrează în construcții, în Italia. Nu s-a desprins de România, dimpotrivă, își construiește o casă în Covaci, un sat din comuna Sânandrei, la 12 kilometri de Timișoara.

“Acum cinci ani, a aflat de la o cunoștință că sunt terenuri la preț bun la noi și a venit aici. Pe locul pe care l-a cumpărat era o casă bătrânească. Locuiau acolo doi frați. Când unul dintre ei a murit, celălalt a hotărât să vândă tot. Ionuț a dărâmat casa și s-a apucat de una nouă”, povestește I.D., cel la care fiul lui Dincă stă în gazdă, când vine din Italia.

Pe terenul de casă, Ionuț Dincă a plătit în jur de 25.000 de euro. Dar nu a început construcția imediat. “Abia acum trei ani a pus temelia, după ce a mai strâns bani. Am lucrat și eu pentru el, cât m-a lăsat sănătatea”, precizează I.V., un pensioner de 66 de ani.

Ionuț Dincă Fiul cel mijlociu al lui Dincă e căsătorit cu o basarabeancă, Lilia, care ar lucra tot în Italia, ca îngrijitoare la o bătrână.

Un vecin povestește că Ionuț nu păstra relații apropiate cu frații săi, Dan și Adrian, cărora le-ar fi împrumutat bani. Nici cu tatăl său nu se înțelegea. Totuși, precizează acesta, când Gheorghe Dincă a primit permisiunea, în arest, să sune un membru al familiei, a ales să îl caute pe Ionuț: “L-au sunat de la poliție, din Craiova, să îi explice lui Ionuț că așa e protocolul și că tatăl lui vrea să-i vorbească. Și Ionuț a acceptat. Nu mi-a spus ce-au vorbit”.

Citește și...