Ilinca Vandici, despre lupta cu depresia postnatală: “Am vorbit cu un psiholog”

Publicat: 12/01/2019 | 16:02

Ilinca Vandici e una dintre mămicile din showbizul românesc care s-au confruntat cu depresia postnatală, care în cazul în care nu e tratată corespunzător, poate provoca adevărate drame în orice familie. Frumoasa prezentatoare s-a destăinuit în cadrul unui interviu despre această situație delicată pe care a experimentat-o după ce și-a cunoscut fiul și a spus cum a gestionat-o.

Citește și: Mutare-bombă la Kanal D! Ilinca Vandici a fost înlocuită. Ce super-vedetă i-a luat locul

Ilinca Vandici, despre lupta cu depresia postnatală: “Am vorbit cu un psiholog”

În vârstă de 32 de ani, Ilinca Vandici se consideră o femeie împlinită: are familia dorită și o carieră în care a bifat multe reușite. Prezentatoarea emisiunii “Bravo, ai stil” a devenit mămică pentru prima dată pe 23 iulie 2017, însă, fericirea trăită atunci a fost umbrită de depresia postnatală. Ea a acceptat să vorbească recent despre acea perioadă complicată și a mărturisit că a reușit să o depășească după ce a cerut ajutorul unui psiholog.

“Am vorbit cu un psiholog despre asta. Mi-au explicat oameni care se pricep la asta și sunt în domeniu care sunt nevoile pe care le are copilul. Bebelușul se liniștește și dacă îl țin piele pe piele. Am schimbat și laptele. Când m-am liniștit eu, s-a liniștit și el. M-a ajutat că am mers și la muncă imediat. Ai tendința să stai ca o cloșcă lângă copil. Te dedici cu totul copilului și uiți de tine ca și om. Am luptat și lupt în continuare pentru toate mămicile care au o carieră să-și dorească să meargă la muncă”, a declarat Ilinca Vandici pentru VIVA!.

Citește și: Imagini cu Ilinca Vandici dezbracată complet, făcute publice!

În cadrul interviului, vedeta de la Kanal D a rememorat trăirile pe care le-a avut în perioada dinaintea sarcinii, cât și cele de după ce fiul ei, Zian Ioan, și al lui Andrei Neacșu a apărut în viețile lor.

“În momentul în care ești însărcinată trebuie să te pregătești energetic, sufletește pentru tot ceea ce urmează să se întâmple. Să nu pierzi legătura cu Dumnezeu și să te rogi pentru tot ce e mai bun pentru tine și pentru copilul tău. Când eram însărcinată nu am simțit absolut nimic. Când am născut, zilele din spital au fost debusolante. Nu știam ce se întâmplă. Voiam copilul, dar nu știam cum să-l țin, cum să-l alăptez. Ascultam la tot ce îmi spuneau doctorițele, asistentele. Îmi era frică să nu-i fac ceva rău, să nu se întâmple ceva. La a doua zi de spitalizare toți membrii familiei plecaseră și mi-au adus copilul să alăptez. Am rămas doar eu cu copilul”, a mai povestit vedeta.

Ilinca Vandici, alături de frumoasa ei familie

“Efectiv nu am știut ce să fac. Am sărit din pat cu copilul în brațe, direct după operație. A venit asistenta să facă băiță copilului, iar atunci m-a luat răul. În momentul respectiv doar am simțit cum mi se face rău, m-am așezat puțin. După ce a plecat toată lumea și am rămas singură nu m-am putut opri din plâns. A fost o descărcare, o panică, o frică. Nu știu ce simțeam, ce e interiorul meu, pentru că nu știam ce să-i spun mamei de ce plâng. Am ajuns acasă. Erau atacuri de panică ceea ce mi se întâmpla. Aceste temeri s-au acutizat, pentru că în prima noapte de când am ajuns acasă bebe a plâns de seara până dimineața la ora 5. Eu fiind atât de panicată și speriată i-am transmis copilului aceeași stare, aceeași energie. Mi s-a instaurat teama că eu nu știu ce să-i fac copilului meu. Șapte zile am reușit să-l alăptez pe bebe”, a mai dezvăluit moderatoarea emisiunii “Bravo, ai stil!”.

Ilinca Vandici, mămică de băiat

Ilinca Vandici este o prezentatoare la o emisiune. Are 30 de ani. Vedeta s-a căsătorit cu afaceristul Andrei Neacşu, chiar de Paşte în 2017, după doi ani de relaţie. Cununia civilă a avut loc în mare secret în Tunari, localitatea în care cuplul locuieşte. Cel care a oficiat ceremonia e chiar socrul vedetei, care e primar acolo. Prezentatoarea tv a născut pe 23 iulie 2017. Fiului ei cu Andrei Neaşcu a primit numele Zian Ioan Neacşu. Moderatoarea de la “Bravo, ai stil!” s-a căsătorit religios pe 15 octombrie 2017.

Citește și...