Acasă » Galerie foto » IMAGINI EXCLUSIVE. Cel mai bogat funcţionar public din România îşi foloseşte familia drept paravan pentru a-şi şterge urmele unor afaceri subterane. Secretarul de la Primăria Sectorului 3, mega-combinaţii de sute de milioane € în numele surorii!

IMAGINI EXCLUSIVE. Cel mai bogat funcţionar public din România îşi foloseşte familia drept paravan pentru a-şi şterge urmele unor afaceri subterane. Secretarul de la Primăria Sectorului 3, mega-combinaţii de sute de milioane € în numele surorii!

De: Cancan 29/11/2017 | 00:00
Sora lui Marius Mihăiţă, regina de faţadă a retrocedărilor, conduce o Toyota ruginită, în timp ce şeful din umbră se plimbă cu un X5 nou

Marius Mihăiţă este secretarul Primăriei Sectorului 3 de 20 de ani, timp în care a devenit cel mai bogat funcţionar public din România. Nu din salariu, evident, ci din nenumărate combinaţii cu retrocedări, de care a beneficiat prin intermediul surorii sale, Niculina Tatarici, şi al soţului ei, Nicu. Din această afacere-mamut nu lipseşte celebrul Gheorghe Stelian, zis "Stelu ANRP", cu care Mihăiţă împarte acelaşi acoperiş, dar nici Petrică Băjenaru, un personaj mai puţin cunoscut, dar cu foarte mare greutate în domeniul retrocedărilor. Să spunem, deocamdată, doar că maşinile lui Băjenaru se găsesc aproape permanent în faţa casei Mariei Cocoru, misterioasa octogenară care a jucat un rol-cheie în retrocedări de sute de milioane de euro. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă imagini în premieră cu intermediarii de care se foloseşte Marius Mihăiţă, dar şi detalii exclusive despre combinaţiile ameţitoare prin care o întreagă reţea a obţinut averi fabuloase. (VEZI AICI: VIDEO EXCLUSIV. A produs milioane € din retrocedări şi stăpâneşte, din umbră, terenuri vaste în Capitală. El este cel mai bogat funcţionar public din România! În declaraţia de avere are doar o Skoda, dar trăieşte într-un lux de nedescris…)

Reţeta îmbogăţirii lui Marius Mihăiţă este relativ simplă. Ca secretar al Primăriei, are acces la toate dosarele de restituire, se foloseşte de informaţiile găsite în ele şi îşi trimite sora să răscumpere drepturile litigioase de la adevăraţii proprietari, după cum dezvăluie surse ale Departamentului de Anchete Speciale (DAS) al CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

De regulă, sunt vizate persoane vârstnice, care îşi luaseră orice gând de la restiuirea proprietăţilor şi care, pentru o sumă, de multe ori modică, renunţă la dreptul lor. Să nu uităm nici că Mihăiţă a fost cel mai bun prieten al lui „Stelu ANRP”, cu care locuieşte sub acelaşi acoperiş, casele lor fiind, practic lipite. Spunem „a fost”, pentru că, între timp, cei doi s-au certat, din cauza drepturilor asupra unor terenuri, după cum ne-au mai spus sursele noastre. Care au mai precizat că imobilul uriaş în care locuiesc cei doi a fost construit chiar de secretarul Primăriei, care i-a vândut apoi jumătate lui Gheorghe Stelian.

„Greul” Petrică Băjenaru

La rândul lui, Petrică Băjenaru ar fi fost implicat în tranzacţia Park Lake, din care ar fi obţinut 65 de milioane de euro. Şi asta nu e de mirare din moment ce ar deţine 13 hectare din Parcul Titan. În plus, Băjenaru ar fi obţinut şi terenul pe care se află Şcoala Ilioara, pe care ar vrea 25 de milioane de euro.

Ei bine, acest Petrică Băjenaru a deţinut, alături de Marius Mihăiţă, prin sora acestuia, Niculina Tatarici, 25 de terenuri din Floreasca, inclusiv unele despre care a scris şi RISE PROJECT, AICI. (VEZI ŞI SCHEMA DE MAI JOS)

Schema prin care circulă terenurile în combinaţia Stelu - Tatarici (Sursă: Rise Project)
Schema prin care circulă terenurile în combinaţia Stelu – Tatarici (Sursă: Rise Project)

Celebra Maria Cocoru, mătuşa de la Vidra lui Petrică Băjenaru!

Dar marea bombă abia acum vine. Conform surselor DAS, categoria A, Petrică Băjenaru (80%) şi Marius Mihăiţă (20%) sunt asociaţi în megaretrocedarea moşiei Cioplea-Dudeşti, semnată de Adriean Videanu, reprezentând 420 de hectare din Sectorul 3. Drepturile au fost cumpărate de Băjenaru prin Mihăiţă,  la acea vreme şeful Comisiei privind Legea 18, din Sector 3, de la descendenţii familiei Romalo.

Maşina lui Petrică Băjenaru, parcată în faţa casei mătuşii lui, Maria Cocoru
Maşina lui Petrică Băjenaru, parcată în faţa casei mătuşii lui, Maria Cocoru

Potrivit surselor noastre, Băjenaru „l-a ars” pe Mihăiţă de 20%, dar i-a dat surorii acestuia şi soţului ei, Niculina şi Nicu Tatarici, câteva terenuri. Şi cum toate acestea trebuiau să poarte un nume, Petrică Băjenaru a făcut totul prin intermediul celebrei Maria Cocoru, nimeni alta decât… mătuşa lui de la Vidra! Iar o dovadă în plus că Petrică nu îşi uită mătuşa pe care o bagă la înaintare este şi faptul că maşinile sale sunt văzute frecvent în faţa casei Mariei Cocoru.

Mihăiţă şi-a pus la X5 numărul SKR, de la secretar

Aceleaşi surse ne-au dezvăluit şi dimensiunile reale ale averii secretarului de la Primăria Sectorului 3, care în acte deţine doar o Skoda. De fapt, ar avea nu mai puţin de şapte maşini (printre care un Mercedes G Class, un BMW X5, un Jaguar XK, un BMW seria 5 – 540 M), tablouri în valoare de cinci milioane de euro, ceasuri de un milion de euro, dar şi blocul de pe Strada Doamna Chiajna, în care îşi are birourile pentru firmele sale, despre care vă povesteam AICI.

Marius Mihăiţă şi-a pus plăcuţe cu literele SKR, de la secretar, la X5-ul pe care îl conduce
Marius Mihăiţă şi-a pus plăcuţe cu literele SKR, de la secretar, la X5-ul pe care îl conduce

De remarcat că unul dintre superbolizii lui Mihăiţă, Mercedesul G Class 350, ale cărui litere de la numărul de înmatriculare sunt BXH, a fost cumpărat, recent, de la un dealer, cu 121.000 de euro, având zero kilometri. Deocamdată, însă, Marius Mihăiţă se afişează doar cu un X5, în valoare de 100.000 de euro, căruia i-a pus plăcuţe de înmatriculare cu literele SKR, de la secretar, în timp ce soţia lui se plimbă cu un BMW seria 5, de 75.000 de euro.

Maşina soţiei lui Mihăiţă, parcată lângă imobilul în care locuiesc familia secretarului şi cea a lui
Maşina soţiei lui Mihăiţă, parcată lângă imobilul în care locuiesc familia secretarului şi cea a lui „Stelu ANRP”

Pe lângă cheltuielile sale extravagante la magazine de lux, Mihăiţă s-a mai remarcat şi prin faptul că are în permanenţă la el 10.000 de lei cash, ca un adevărat frate de milionar, aşa cum se observă, de altfel, şi în imaginile noastre.

Marius Mihăiţă are în permanenţă la el 10.000 de lei, ca un adevărat frate de milionar
Marius Mihăiţă are în permanenţă la el 10.000 de lei, ca un adevărat frate de milionar

În plus, Marius Mihăiţă deţine Piaţa Râmnicu Sărat, împreună cu Sorin Nedea, unul dintre directorii lui Petrică Băjenaru. Au revendicat-o după acelaşi model (fiind proprietatea moştenitorilor Romalo-Grueff) şi o exploatează în prezent. (VEZI PE CANCAN.RO: Parcul Titan, distrus de echipa Videanu-Băsescu)

Masina lui Marius Mihăiţă, Mercedes G Class, zero kilometri, cumpărată cu 121.000 de euro
Masina lui Marius Mihăiţă, Mercedes G Class, zero kilometri, cumpărată cu 121.000 de euro

Mai mult, Marius Mihăiţă a mai cumpărat la licitaţie, cu 717.000 de euro, de la Primăria Sectorului 3 al cărei secretar general era, un teren aflat pe Strada Liviu Rebreanu, colţ cu Bulevardul 1 Decembrie, care ar valora, de fapt, două milioane de euro. El ar mai deţine câteva case în Sectorul 3, dar şi un alt bloc pe Strada Căuzaşi.

În tot acest timp, sora lui, Niculina Tatarici, care este, teoretic, beneficiarul tuturor retrocedărilor fabuloase, trăieşte într-un apartament de două camere şi conduce o Toyota ruginită, de maxim 15.000 de euro. Nicu Tatarici, soţul ei, este şi el folosit drept paravan de către Marius Mihăiţă. După cum se observă în imaginile obţinute de CANCAN.RO, Nicu Tatarici, a mai „ciupit” câte ceva din afacere, el fiind îmbrăcat cu haine de marcă şi purtând un Rolex de 8.000 de euro. Că doar nu e chiar de colea ca soţia lui să cumpere, doar la o strigare, terenuri cu 300.000 de euro de la Petrică Băjenaru şi să le vândă apoi cu 11 milioane de euro, desigur în numele fratelui ei.

Nicu Tatarici a
Nicu Tatarici a „ciupit” şi el ceva din combinaţie

Nepoata lui Mihăiţă, consilier la Primărie, are o avere de invidiat

Într-una dintre firmele administrate de mama lui Marius Mihăiţă, acţionar unic este chiar nepoata lui, Mihaela Irene Ghimeş, cu care este, de altfel, şi coleg în Primărie. Deşi este un simplu consilier, ea deţine, potrivit declaraţiei de avere din 2017, un teren de 150 de metri pătraţi în Bucureşti, două terenuri de 100 şi 500 de metri pătraţi în Ciorogârla, respectiv Bragadiru, precum şi 150 de hectare de teren în Teleorman.

Ghimeş mai are şi două spaţii comerciale în Bucureşti, de 184 şi 70 de metri pătraţi, precum şi nu mai puţin de cinci maşini: o Toyota Land Cruiser din 2005, un Mitsubishi Outlander şi un Hyundai Santa Fe, din 2008, precum şi un BMW seria 5 din 2016.

Interesant este şi că, în declaraţia de avere a consilierei, se mai aflau un BMW 53 S din 2015, un Porsche Cayenne din 2012 şi un Jaguar din 2008. Mihaela Irene Ghimeş este fiica sorei lui Mihăiţă, de dinainte de a se mărita cu actualul soţ, Nicu Tatarici.

Mihăiţă, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Marius Mihăiţă este urmărit penal de DNA într-un dosar de abuz în serviciu, deschis anul trecut, alături de fostul primar Liviu Negoiţă şi de arhitectul şef al Primăriei Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu. 

„În perioada 2008 – 2009, suspecţii Negoiţă Liviu, Mihăiţă Marius şi Dumitraşcu Ştefan, în calităţile menţionate mai sus, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea legalităţii actelor întocmite, au eliberat patru autorizaţii de construire şi certificatele de urbanism aferente acestor autorizaţii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudeşti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism şi protecţie a zonelor în care se găsesc monumente istorice. Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor învecinate, prin degradările suferite de acestea în cursul edificării construcţiei nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificării unei construcţii în zona de protecţie a unui monument istoric, în lipsa avizelor legale”, au arătat procurorii anticorupţie.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea