În 2005, a asasinat o familie întreagă din Giuleşti. ”Monstrul elveţian” s-a răzvrătit în închisoarea de la Giurgiu: ”Sunt tratat ca un animal!” Criminalul este condamnat pe viaţă, dar…

Publicat: 31/01/2018 | 00:00

În 2005, un triplu asasinat comis în Giuleşti şoca întreaga Românie. Elveţianul Jean Pierre Francois Sgueglia îi omora pe amanta sa, Marilena Pantazi, pe soţul acesteia, Valentin Pantazi, şi pe mama amantei sale. Povestea soţilor Pantazi, împuşcaţi în cap de Jean Pierre Francois Sgueglia, este una demnă de telenovele. (CITEŞTE ŞI: Scene şocante pe un teren din Berceni. Şase fotbalişti din Liga I, prinşi într-un scandal între clanuri: ”Au scos cuţitele, a fost urât!”)

Jean Pierre Francois Sgueglia era prins în decembrie 2005 la Belgrad. „Monstrul elveţian” fugise în capitala Serbiei imediat după triplul asasinat din Giuleşti. Încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, Jean Pierre Francois Sgueglia se plânge acum de condiţiile din detenţie. Criminalul a cerut să îi fie schimbat regimul de detenţie, cel de maximă siguranţă, într-unul mai blând, semi-închis. „Sunt tratat ca un animal!”, a declarat Jean Pierre Francois Sgueglia în faţa judecătorilor de la Giurgiu.

Condamnat la închisoare pe viaţă, Sgueglia a cerut un regim semi-închis de detenţie pe motiv că a executat un număr mare de ani de închisoare, aproape 13, şi că nu a fost un deţinut problemă. „Nu am creat probleme, vreau să am şi eu dreptul să mă uit la televizor sau să merg la sală”, a mai declarat Jean Pierre Francois Sgueglia. Penitenciarul Giurgiu este cunoscut ca un penitenciar cu condiţii de siguranţă drastice, aici fiind închişi numeroşi infractori care au comis fapte grave: crime, violuri, tâlhării cu violenţă. Deţinuţii din Penitenciarul Giurgiu nu sunt scoşi decât rar la aer, nu au voie în sala de sport, la bibliotecă sau la muncă. De asemenea, le sunt restricţionate vizitele, pachetele şi telefoanele. (VEZI ŞI: Autorul triplului asasinat de la Stoeneşti s-a sinucis în închisoare! Bărbatul era condamnat pe viaţă)

Criminalul elveţian s-a adresat instanţei după ce şefii Penitenciarului Giurgiu au decis ca acesta să rămână la ”izolare”, însă Jean Pierre Francois Sgueglia n-a găsit mai multă înţelegere nici la tribunal, judecătorii respingându-i cererea.

Povestea soţilor Pantazi, demnă de telenovele

Soţii Marilena şi Valentin Pantazi, ucişi de Sgueglia prin împuşcare în cap, au avut o poveste demnă de telenovele. Bărbatul lucra ca agent de pază şi, din pricina condiţiilor grele de trai, soţii Pantazi au decis ca Marilena să plece la muncă în străinătate. Ea a mers în Elveţia, unde s-a angajat ca dansatoare într-un club de noapte. Ar fi practicat acolo şi prostituţia. În Elveţia l-a cunoscut pe Jean Pierre Francois Sgueglia, care s-a îndrăgostit de ea.

După ce l-a cunoscut pe Sgueglia, Marilena a divorţat de soţul ei, despărţirea producându-se cu scandal. Fetiţa lor, care avea patru ani la momentul divorţului soţilor Pantazi, trebuia să rămână cu mama ei potrivit hotărârii instanţei, însă Valentin Pantazi a refuzat să îi dea femeii copilul. Acesta a dus fetiţa la părinţii lui, iar Marilena Pantazi a fost implicată ulterior într-un scandal monstru cu foştii ei socri, fiind chemată şi Poliţia. Femeia le-a propus în cele din urmă acestora să le dea 20.000 de euro pentru a-i da fetiţa, însă a fost refuzată. A decis să se întoarcă în Elveţia, la amantul Sgueglia. (VEZI ŞI: Caz şocant în Caraş-Severin. Şi-a omorât copiii imediat după naştere. Trupurile au fost îngropate sub o…)

După o perioadă de concubinaj cu Sgueglia în Elveţia, Marilena s-a hotărât să se întoarcă la fostul ei soţ şi la copil, în România. Elveţianul a ameninţat-o atunci să nu facă acest lucru, fiindcă o va ucide. Marilena s-a întors la Valentin, dar nu a rupt legătura cu Sgueglia, care a venit în vizită în România şi a mers cu aceasta la mare. Valentin Pantazi a fost foarte deranjat de acest lucru, dar a trecut peste asta.

Sgueglia a pregătit cu multă atenţie uciderea soţilor Pantazi

La începutul lui decembrie 2005, Sgueglia a venit în România. Elveţianul şi-a pregătit minuţios uciderea amantei sale şi a soţului acesteia, Valentin. A stat două zile în România pentru a pregăti crimele, gândindu-se şi la o metodă de a scăpa după ce le comite.

Pe 4 decembrie, în jurul orei 15.30, în curtea soţilor Pantazi din Giuleşti s-au auzit mai multe focuri de armă. „Am auzit împuşcături şi ne-am speriat foarte tare. Am ieşit totuşi afară şi împreună cu alţi vecini, am intrat la Valentin în curte ca să vedem ce s-a întâmplat”, povestea un vecin al victimelor. „În curte, lângă garaj, au găsit-o pe mama Alinei (n.r.- cum îi spuneau cunoscuţii Marilenei). Era într-o baltă de sânge, căzută cu faţa în jos, dar cu capul răsucit într-o parte. Era doar în pijama şi în picioarele goale. Cred că atunci când a auzit împuşcăturile, a venit repede să vadă ce se întâmplă, iar criminalul a împuşcat-o şi pe ea”, mai povestea martorul.

Valentin Pantazi a fost găsit mort în faţa casei, „căzut în genunchi, cu capul sprijinit de tocul uşii”. Acelaşi martor povestea că el „era împuşcat în cap, pe la spate şi în umărul drept”. Tot în cap a fost împuşcată şi Marilena, care a fost găsită moartă în bucătărie. Mama Marilenei a fost dusă la Spitalul de Urgenţă, însă a murit după câteva ore. (NU RATA, AICI: VIDEO / Autostopiştii care au omorât un şofer şi au rănit-o pe soţia sa au fost prinşi! Cine sunt asasinii)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

(N.D.)

Citește și...