Încă un bărbat a murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 15

Publicat: 18/01/2019 | 17:27
Încă un bărbat a murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 15

Un bărbat de 67 de ani a murit, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi din cauza virusului gripal, victima nefiind imunizată împotriva gripei, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii spitaliceşti, Carmen Dorobăţ. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 15 decese.

Potrivit managerului Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, este vorba despre un bărbat din Iaşi, în vârstă de 67 de ani, care suferea și de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal. Bărbatul a fost internat două zile în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului. (CITEȘTE ȘI: MOARTE FULGERĂTOARE! O CUNOSCUTĂ SPORTIVĂ S-A STINS LA 25 DE ANI DUPĂ CE A CONTRACTAT UN VIRUS GRIPAL)

15 persoane au murit din cauza virusului gripal

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 15 persoane din cauza virusului gripal. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat. (VEZI ȘI: GRIPA ÎN ROMÂNIA. MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: ”“NE PUTEM AȘTEPTA LA O CREȘTERE SEMNIFICATIVĂ A NUMĂRULUI DE ÎMBOLNĂVIRI ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI”)

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătății. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Citește și...