Încă un cetăţean român din Grecia, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Nou caz, înregistrat în Creta

Publicat: 23/07/2020 | 20:58
Încă un cetăţean român din Grecia, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Nou caz, înregistrat în Creta

Numărul cetățenilor români infectați cu noul coronavirus depistați pe teritoriul Greciei urcă la 16, raportat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Acesta se află în insula Creta şi a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetăţean român.

Citește și: Antena 1 a confirmat zvonurile. Emisiunea Acces Direct, anulată: angajați și invitați, infectați cu COVID

„Suplimentar faţă de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetăţean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, precizează ministerul.

Starea cetățeanului român e stabilă

Potrivit MAE, starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetăţeanul român, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19.

În context, MAE precizează că, urmare a declaraţiilor publice susţinute de ministrul delegat pentru protecţie civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, conform cărora, până la acest moment, 61 de cetăţeni români ar fi fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 pe teritoriul Republicii Elene, Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile elene competente pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la situaţia acestora şi starea de sănătate.

Au solicitat în mod expres discreţie cu privire la situaţia lor

MAE menţionează că, „în anumite cazuri, cetăţenii români depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 au solicitat în mod expres discreţie cu privire la situaţia lor, refuzând informarea autorităţilor române cu privire la situaţia sau starea de sănătate”.

Nu rata: Focar de COVID-19 la Acces Direct?!?!? Sursele spun că Vulpița i-ar fi îmbolnăvit pe toți. Emisiunea de joi nu s-a difuzat

Ambasada României la Atena continuă dialogul cu autorităţile elene atât cu privire la situaţia turiştilor români depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 pe teritoriul Greciei, cât şi cu privire la asigurarea transparenţei şi predictibilităţii modului de adoptare şi implementare a măsurilor de prevenţie în contextul epidemiologic generat de actuala pandemie, scrie Agerpres.ro. 

Imagine de Giuseppe Dio de la Pixabay