Încă un medic a fost răpus de coronavirus. A plecat din cabinet pe propriile picioare și a ajuns să fie intubat

Publicat: 07/07/2020 | 15:22
Încă un medic a fost răpus de coronavirus. A plecat din cabinet pe propriile picioare și a ajuns să fie intubat

Încă un medic a fost răpus de coronavirus. A plecat din cabinet pe propriile picioare și a ajuns să fie intubat. Este vorba despre Daniela Toma, medic de familie în comuna Crângurile, care din păcate a murit.

În urmă cu trei săptămâni, o asistentă medicală și un medic de familie au fost confirmați pozitiv în comuna Crângurile. În zonă a fost scandal pentru că, după ce asistenta a primit rezultatul și a fost internată, Daniela Toma a continuat să vină la cabinet și să intre în contact cu pacienții.

Potrivit DSP Dâmbovița, legea îi permitea acest lucru, chiar dacă era contact direct. (CITEȘTE ȘI: MAI ÎNCEPE ȘCOALA PE 1 SEPTEMBRIE?! ANUNȚUL FĂCUT DE NELU TĂTARU. “ATUNCI VOM ȘTI CE VOM FACE!”)

„În conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus: «personalul medico-sanitar şi auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, va fi testat în ziua 6/7 de la ultimul contact posibil infectant, iar în perioada imediată contactului posibil infectant şi până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar îşi poate desfăşura activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie standard»”, au transmis, atunci, reprezentanții DSP.

Pe 17 iunie, Daniela Toma a primit rezultatul testului

Pe 17 iunie, medicul Daniela Toma a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. Un echipaj ISU a preluat-o şi a fost adusă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de unde a fost transferată la Spitalul ROL 2 Bucureşti pentru că starea ei s-a înrăutățit din cauza comorbidităților. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 7 IULIE. NUMĂRUL INFECTĂRILOR A CRESCUT CU 397 ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. BILANȚUL TOTAL A AJUNS LA 29.620)

Daniela Toma a fost intubată, însă starea ei s-a agravat, iar în ciuda eforturilor făcute de colegi, medicul a murit. Decesul a fost anunțat astăzi.

Daniela Toma a murit din cauza coronavirusului