Mai începe școala pe 1 septembrie?! Anunțul făcut de Nelu Tătaru. “Atunci vom ști ce vom face!”

Publicat: 07/07/2020 | 07:50
Mai începe școala pe 1 septembrie?! Anunțul făcut de Nelu Tătaru. “Atunci vom ști ce vom face!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că pe durata verii va fi gestionată fiecare etapă cu privire la pandemia de coronavirus, în așa fel încât, la finalul lunii august, autoritățile să decidă când va începe noul an școlar și ce măsuri ar trebui luate pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul elevilor.

VEZI AICI: LISTA STATELOR DIN EUROPA UNDE ROMÂNII AU RESTRICȚII DE CĂLĂTORIE, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. 3 ȚĂRI NE-AU DAT DEJA “INTERZIS”

Ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, și aproape de septembrie vom vedea care e situația. La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie”, a declarat Nelu Tătaru.

Totodată, Nelu Tătaru i-a sfătuit pe români să fie în continuare precauți și să respectele pe cât posibil normele de distanțare socială pentru că există încă “o cocoașă a acestui moment pandemic”.

BILANȚ. Statele Unite au depăşit pragul de 3 milioane de cazuri de COVID-19

Nelu Tătaru: “Sunt dezamăgit!”

Ministrul Sănătății a mai precizat că medicii, asistentele și infirmierele se descurcă foarte bine în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile, însă a anunțat că este dezamăgit de o parte a populației, care nu a respectat regulile de distanțare impuse de autorități.

La început unii s-au temut și situația a fost gestionată. Acum am luat-o de la capăt. Marea parte rămâne angrenată, multe mesaje ne spun unde e răbdarea pe care am avut-o. Le explicăm celor de la horeca, le-am spus că nu toți trebuie să plătim pentru cei care nu respectă regulile.

NU RATA: NELU TĂTARU PUNE PRESIUNE PE PARLAMENT. VREA CA LEGEREA REFERITOARE LA CARANTINĂ SĂ FIE ADOPTATĂ CÂT MAI RAPID. “ÎN CAZ CONTRAR, TRANSMITEREA COMUNITARĂ SE VA ACCENTUA!”

Sunt oarecum dezamăgit de o parte a populației, pe care nu o vedeam atât de vitează în martie-aprilie. Ajunseserăm la o transmitere de 0,6-0,7. Amânarea relaxării de la 1 iulie e un semnal pentru toată lumea. Dacă nu se gândesc la guvern și corp medical, vom ajunge ca sănătatea acestui popor să fie pusă în pericol”, a mai spus Nelu Tătaru.