Ireal! Câți lei ar fi dat un bucureștean în supermarket pe un pepene de 5 kilograme. În realitate…

Publicat: 12/06/2019 | 09:47
Ireal! Câți lei ar fi dat un bucureștean în supermarket pe un pepene de 5 kilograme. În realitate…

Un bucureștean a mers la un supermarket din Drumul Taberei, București, dorind să-și potolească ”pofta” și să cumpere un pepene. Zis și făcut. Până aici, nimic extraordinar. Totuși, atunci când a pus mâna pe respectivul pepene a avut un șoc… financiar.

Întâmplarea aproape ireală s-a petrecut pe data de 10 iunie a acestui an. Conform bonului lipit pe acel pepene, un kilogram costa 99.99 RON. Astfel că s-a ajuns la o sumă impresionantă pentru un pepene de 5 kilograme – nu mai puțin de 507,35 ron, ceea ce, orice s-ar spune, ne trimite direct pe teritoriul absurdului comercial. Asta doar dacă nu citim cu atenție eticheta.

Pepene, pere, ce mai contează…

Pentru că, de fapt, în loc să selecteze din opțiuni pepenele, omul a ales, cel mai probabil, din greșeală… pere. Și nu orice fel de pere, ci unele care ar fi costat – dintr-o altă eroare – 99,99 lei kilogramul. Așa că eticheta lipită pe pepene se referă, de fapt, la… pere Durondeau, la rândul lor etichetate – greșit – cu un preț astronomic.

”Și mai zice lumea ca daca mananci cirese esti bogat”,  ”Eu cred ca sunt de fapt cireșe “undercover”,  ”E plin cu aur?”, au fost câteva dintre comentariile ”acide” postate de internauți, care nici ei nu au fost prea atenți la ce scrie, de fapt, pe etichetă.

Un pepene… valoros.

 

Citește și...