Mamele tinerilor care au murit la Colectiv, mărturii în lacrimi: „A fost scos și aruncat pe caldarâm” + „Sufletul meu este mort…”

Publicat: 07/11/2019 | 14:59

La Tribunalul București au loc, joi, noi audieri în procesul Colectiv. Mărturiile mamelor celor care și-au pierdut viața în dezastrul din clubul bucureștean sunt sfâșietoare.

Ioana Petre, mama lui Claudiu Petre, bloggerul care a murit la 36 de ani salvându-i pe alții din incendiu, nu și-a putut stăpâni lacrimile. (VEZI AICI: EA ESTE FATA SCOASA DIN FLACARI DE EROUL CLAUDIU PETRE! A MURIT PENTRU CA FLAVIA SA TRAIASCA)

Claudiu a murit salvându-i pe alții
Claudiu a murit salvându-i pe alții

„Putea să calce pe cadavre, dar nu a călcat, și-a ajutat semenii”

„Era unicul meu fiu, cu care locuiam împreună. Tatăl lui, soțul meu, a decedat în 2009. Aveam o relație foarte strânsă cu fiul meu. Dacă aveam o problemă, el nu pleca cu prietenii lui. L-am văzut cu spatele gol (în filmările din timpul intervenției salvatorilor, n.r.) și nu era ajutat. A fost scos și aruncat pe caldarâm. Putea să calce pe cadavre, dar nu a călcat, și-a ajutat semenii”, a spus Ioana Petre.

„Lumina fiului meu nu se stinge niciodată”

Judecătorul s-a adresat și el mamei lui Claudiu Petre. „Știu că pare ciudat pentru unii, dar eu trebuie să vă întreb în legătură cu dispariția fiului din viața dumneavoastră. Dacă puteți să îmi spuneți, eu consemnez”, a spus magistratul. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURII TULBURĂTOARE ÎN DOSARUL COLECTIV. „SUNT NIMIC FĂRĂ EA” + „PIELEA ARTIFICIALĂ NU A PRINS ȘI S-A LUAT PIELE DE PE BURTĂ PÂNĂ LA MUȘCHI…”)

„Din cauza durerii provocată de dispariția fiului meu, am fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă. Înainte aveam doar probleme cu tensiunea. La câteva luni a decedat și fratele meu, singurul meu sprijin”, a răspuns Ioana Petre. Cu lacrimi în ochi, mama lui Claudiu a povestit la ce se mai rezumă acum viața ei: „Viața mea este între biserică și cimitir. Lumina fiului meu nu se stinge niciodată”.

„Mă uit acum în oglindă. Și nu mai văd nimic”

O altă mărturie tulburătoare a venit din partea mamei lui Ștefan Andrei Hamed, unul dintre cei mai buni elevi ai liceului „Tudor Vianu“. Cu ochii în lacrimi, mama lui Andrei a spus: „A murit copilul meu. Avea 15 ani. Îl creșteam cu soțul meu”. După fiecare propoziție, spusă cu greu judecătorului, mama olimpicului care s-a stins în urmă cu patru ani a izbucnit în plâns.

Ștefan s-a stins la 15 ani. Era unul dintre cei mai buni elevi de la Liceul
Andrei s-a stins la 15 ani. Era unul dintre cei mai buni elevi ai Liceului „Tudor Vianu”

„Era în clasa a X-a la «Tudor Vianu». Era singurul meu copil. Un copil e oglinda sufletului părinților săi. Mă uit acum în oglindă. Și nu mai văd nimic. (Plânge). Sufletul meu este mort după decesul copilului meu. Am fost la psihiatru, dar nu am luat tratament”, a mai spus mama lui Andrei.  (VEZI AICI: REVOLTATOR! “MAMI, NU O SA MOR, NU?!”UN PUSTI DE 15 ANI S-A STINS DIN VIATA)

Citește și...