MEGAEXCLUSIVITATE. Mărturii cutremurătoare din ”Iadul de la Rahova”. Fiul ministrului Sănătăţii, bătut în închisoare de un traficant de droguri: ”M-a lovit cu pumnul pe la spate, în timp ce mă bărbieream. Apoi…”

Publicat: 05/02/2018 | 00:00

După ce mama lui, Sorina Pintea, a fost nominalizată ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, informaţiile despre Ionuţ Pintea au început să curgă la televiziunile şi site-urile de ştiri de la noi. Un apropiat al lui Ionuţ Pintea a dezvăluit pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, că tânărul a fost afectat de cum a fost judecat pe reţelele de socializare de persoane care nu îl cunosc. (VEZI ŞI: Mărturii exclusive. Împarte celula cu 10 deţinuţi şi… Ce se întâmplă în penitenciar cu milionarul prins în timp ce încerca să fugă din România)

„Multă lume m-a judecat, dar nimeni nu ştie iadul prin care am trecut. Am greşit, dar am plătit cu vârf şi îndesat pentru greşeala mea”, i s-a confesat Ionuţ Pintea unui apropiat al său după ce informaţiile că a fost în închisoare pentru trafic de droguri au apărut pe mai multe site-uri şi la mai multe televiziuni de la noi.

Ionuţ Pintea i-a mărturisit prietenului său ce chin a trebuit să îndure în închisoare, fiind la un moment dat şi bătut de către un traficant de droguri în perioada în care era încarcerat la Penitenciarul Rahova. „Mi-a zis să fac cumpărături de la magazin (n.r.- traficantul). Îi cumpărasem de 100 de lei şi nu îmi restituise banii, aşa că i-am spus că nu-i mai cumpăr până nu-mi dă banii înapoi. În timp ce mă bărbieream, m-a lovit cu pumnul pe la spate. Mi-a dat un pumn în ceafă, am căzut şi apoi a continuat să mă lovească. Atunci când au venit gardienii au văzut că nu mă simt bine şi m-au dus la cabinetul medical. Nu le-am spus despre ce era vorba, însă medicul mi-a văzut contuzia la spate”, i-a povestit Ionuţ Pintea apropiatului său o amintire de coşmar din perioada în care a fost încarcerat.

Prietenul lui Ionuţ Pintea ne-a dezvăluit că situaţia fiului Sorinei Pintea s-a îmbunătăţit atunci când acesta a fost mutat la Penitenciarul Gherla, însă nici aici tânărul nu a fost ferit de episoade traumatizante. „Stăteam într-o cameră la etajul 1, în care eram 20 de deţinuţi. Zid în zid cu noi, în camera vecină, deţinuţii se băteau aproape în fiecare zi. Era groaznic să auzi urlete pe tot timpul nopţii”, i-a mai mărturisit Ionuţ Pintea apropiatului său. (CITEŞTE ŞI: Ecaterina Andronescu, în lacrimi la TV: ”M-a şocat acel lucru!”)

Faţa necunoscută a lui Ionuţ Pintea

Ionuţ Pintea a fost un deţinut model, a dezvăluit prietenul său pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România. S-a implicat în numeroase activităţi în penitenciar, îndemnându-i pe colegii săi de celulă să citească şi apărându-le drepturile. „În timp ce alţii se băteau, Ionuţ citea. Mi-a spus că a citit peste 130 de cărţi în închisoare. Le recomanda deţinuţilor cărţi, scria revista penitenciarului la Gherla şi era un fel de purtător de cuvânt al deţinuţilor, le apăra drepturile. După eliberarea din detenţie, Ionuţ s-a implicat în combaterea consumului de droguri. A vorbit inclusiv în faţa unei audienţe de 100 de elevi şi studenţi despre efectele nocive ale drogurilor”, ne-a declarat, în exclusivitate, prietenul lui Ionuţ Pintea. Pasionat de lectură, fiul ministrului Sănătăţii a participat la un concurs de poezie, la care a luat locul 2 pe ţară, ne-a mai dezvăluit apropiatul său. (CITEŞTE ŞI: Au îndurat chinuri teribile. Mărturii cutremurătoare din ”Iad”: ”Ne-au împachetat în vagoane şi…”)

Recent, Ionuţ Pintea a aflat din presa locală despre cazul unor copii nevoiaşi, aşa că a mers imediat la ei acasă pentru a-i ajuta. „Da, putem! Azi am vizitat o familie numeroasă, nevoiaşă, despre cazul căreia am aflat din presa locală! Şase copii şi doi adulţi! Condiţiile în care ei stau sunt mult sub ceea ce ne putem imagina! Şase suflete în două camere mici! Zâmbeau când am ajuns la ei! Aşa i-am găsit pe toţi şase! Pentru ei, sărbătorile nu sunt un motiv de fericire fiindcă mulţi i-au uitat, i-au abandonat! Cei mici găsesc inspiraţia să se bucure de fiecare lucru pe care îl primesc, cât de nesemnificativ ar fi! Tatăl este bolnav şi nu poate munci, mama de asemenea! I-am luat în braţe pe fiecare dintre cei mici, s-au bucurat! Pentru ei, o pâine, o banană sau o portocală reprezintă un motiv de bucurie! Din fotoliile confortabile, din spatele volanului unei maşini de lux… mulţi se uită şi trec cu vederea! Niciodată să nu uiţi de unde ai plecat! Dumnezeu ne-a creat pentru bunătate, pentru fericire, pentru ca să ne ajutăm aproapele, dar noi am uitat menirea ce ne-a fost dată! Cei care doresc şi simt că pot să îi ajute cu orice, vă rog să mă contactaţi! Dacă poţi fi orice pe lumea asta, fii bun!”, a scris Ionuţ Pintea pe contul său de Facebook, alături de o poză cu copiii pe care i-a vizitat.

Ionuţ Pintea a ajutat, recent, o familie nevoiaşă şi a făcut apel către prietenii lui să i se alăture în acest caz
Ionuţ Pintea a ajutat, recent, o familie nevoiaşă şi a făcut apel către prietenii lui să i se alăture în acest caz

Urmează să se căsătorească

Ionuţ Pintea s-a logodit de curând şi urmează să se căsătorească. „Cele mai frumoase lucruri în această viaţă nu pot fi văzute sau chiar auzite, trebuie simţite cu inima”, le-a împărtăşit Ionuţ Pintea prietenilor săi de pe Facebook după ce prietena lui, Luminiţa, a acceptat cererea lui în căsătorie.

După ce mama lui, Sorina Pintea, a devenit ministrul Sănătăţii, numele fiului ei, Ionuţ, a fost intens mediatizat. Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a făcut un comentariu acid la adresa Sorinei Pintea, legat de fiul acesteia, după ce proaspătul ministru al Sănătăţii a depus jurământul la Palatul Cotroceni. „Doamna Pintea a declarat că vrea să schimbe mentalităţile. Poate ar trebui să înceapă cu mentalitatea propriului fiu al dânsei. Nu mă refer la chestiuni de familie. Când fiul ei a fost condamnat la şase ani de puşcărie pentru trafic de droguri, încep să mă întreb cum va schimba mentalităţile doamna Sorina Pintea”, a declarat la TV Cristian Tudor Popescu. (CITEŞTE ŞI: Ceartă monstru între Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...