Minunea nu a ţinut prea mult! Bărbatul din Bârlad salvat de la înec a murit în prima zi a noului an

Publicat: 01/01/2018 | 11:22

A fost găsit pe fundul piscinei, joi, 21 decembrie, iar eforturile disperate ale medicilor păreau că au rezultat. Dumitru Şolcă, 68 de ani, din Bârlad, intrase în comă, însă avea şanse de a supravieţui. Atunci s-a spus că este o minune faptul că mai trăieşte! Minunea nu a ţinut prea mult: a murit chiar în noaptea dintre ani, la orele 03:00.

În cauză poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Bărbatul a fost găsit pe fundul piscinei de la Centrul SPA din Bârlad şi dus la ATI Reanimare la spitalul bârlădean. El s-a înecat practic în piscina din Centrul de Revitalizare şi Loisir (Centrul SPA) Bârlad, a fost resuscitat de asistentul Silviu Rugină, de pe Ambulanţa Bârlad, şi inima a început să-i bată după 20 de minute (vezi aici detalii).

A fost considerată iniţial o minune faptul că i-au revenit funcţiile vitale. Dumitru Şolcă, bărbatul care s-a înecat, a fost dus la spitalul bârlădean şi a stat în stare gravă, în comă de gradul IV, cu status post înec.

Vă reamintim că Dumitru Şolcă, expert contabil pensionar, aflat în evidenţele medicului balneolog al Centrului SPA şi care avea recomandare de la acesta pentru proceduri în bazin de înot (mişcări pentru recuperare), cu un antrenor specializat, a intrat în bazin nesupravegheat, fiind lăsat singur de kinetoterapeut pentru a se schimba de haine. Kinetoterapeutul Ionuă Mustaţă a fost chemat de acasă, ca să facă procedurile cu pacientul, care venea la terapie de mai bine de o lună. Deşi i s-a spus să nu intre singur în bazin, bărbatul n-a mai avut răbdare să vină şi kinetoterapeutul şi a intrat în piscină, unde i s-a făcut rău.

A fost găsit pe fundul bazinului de kinetoterapeut, care l-a scos imediat şi a început să-i facă masaj cardiac şi respiraţie gură la gură. Au ajuns rapid şi cadrele medicale cu Ambulanţa, iar omul a fost resuscitat de asistentul medical Silviu Rugină timp de 20 minute, i s-au injectat patru doze de adrenalină şi s-a reluat funcţia cardiacă.

A fost transportat la spitalul bârlădean, cu funcţiile vitale pornite (puls, ritm cardiac) dar în comă şi cu funcţiile repiratorii susţinute de ventilator, la Compartimentul de Primiri Urgenţe. A fost dus la investigaţii medicale complexe pentru a se stabili dacă există repercursiuni cerebrale în urma incidentului, după care a fost internat la ATI Reanimare, în comă de gradul IV, cu diagnosticul „Status post înec în apă dulce, scrie vremeanoua.ro.

Citește și...