Mircea Badea nu crede că România are putea să lupte cu coronavirusul. “Aștept să moară de la sine! Noi nu avem…”

Publicat: 25/03/2020 | 07:23

COVID-19 a pus stăpânire pe România, iau autoritățile au decretat, începând cu 25 martie, carantină generală pe întreg teritoriul țării. Întreaga populația așteaptă acum ca numărul bolnavilor de coronavirus să scadă în următoarele zile.

VEZI AICI: CÂND SE ÎNTORC ELEVII DIN ROMÂNIA LA ȘCOALĂ. ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL EDUCAȚIEI

Prezent la “Sinteza zilei”, Mircea Badea a vorbit despre pandemie și nu crede că în România ar putea fi aplicate măsurile de succes pe care le-a adoptat Coreea de Sud în lupta contra COVID-19.

E clar că nu avem nicio șansă să aplicăm rețeta Coreei, e o utopie. Ei făceau 20.000 de teste pe zi, noi nu avem măști! Presupunând că am avea un miliard de teste în momentul de față cine anume face aceste teste?

Pentru că nu le putem face eu și cu tine, ne uităm la un tutorial sau avem o aplicație pe telefon. Adică trebuie personal medical instruit. Coreea de Sud are o economie reală. Noi nu avem o economie în care să producem – noi nu producem nici măști. Sunt de pe altă planetă.

Sincer să fiu nici nu am înțeles cum vom rezolva problema, nu văd cum. Aștept cu nerăbdare să moară virusul de la sine, așa cum există curba lui naturală – se învârtoșează  și după aia se pleoștește. Sper în pleoștirea lui naturală cât mai grabnică„, a spus Mircea Badea.

VEZI AICI: RAED ARAFAT ȘI MARCEL VELA, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI: ESTE VORBA DE ORDONANȚA MILITARĂ VIDEO

Citește și...