Nadia Comăneci, prima declarație despre „divorț”! Cea mai mare gimnastă a lumii a vorbit cu reporterii CANCAN.ro: „Sunt în vacanță cu…”

Publicat: 10/07/2018 | 17:34
Nadia Comăneci, prima declarație despre „divorț”! Cea mai mare gimnastă a lumii a vorbit cu reporterii CANCAN.ro: „Sunt în vacanță cu…”

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă mondială, a infirmat zvonurile apărute marți, cum că ar fi divorțat de Bart Conner. (Console si accesorii gaming) ”Zeița de la Montreal”, cum a fost alintată după evoluțiile de excepție de la acea Olimpiadă, a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România.

”Sunt în vacanță cu Bart și cu fiul nostru cel mic, Dylan, în Los Angeles. Nu-i adevărat nimic, nu e vorba de niciun divorț. Este ridicol să aud așa ceva”, a declarat Nadia Comăneci. (Promotiile zilei la monitoare)

Fosta mare gimnastă care locuiește în Statele Unite, unde a fugit cu puțin timp înainte de a începe Revoluția din decembrie 1989, este căsătorită cu Bart Conner, și el fost gimnast, din 1996. Cei doi și-au oficializat relația în Bucuresti, la Mănăstirea Cașin. Nași le-au fost Dana și Adrian Năstase.

CITEȘTE ȘI: COMENTARIILE CELEBRE ALE LUI CRISTIAN ȚOPESCU! NADIA, PRIMA NOTĂ DE 10 DIN ISTORIA GIMNASTICII

Nadia și Bart se logodiseră cu doi ani înainte. “În fiecare an ne aducem aminte cu mare plăcere de luna aprilie, a căsătoriei noastre. A fost un eveniment extrem de emoționant, atât pentru mine, cât și pentru Bart. Chiar dacă au trecut atația ani de la căsătorie, în fiecare an, în luna aprilie, amândoi punctăm acest moment”, declara Nadia, care este memebru al Fundației Laureus.

Nadia Comăneci, ”Zeița de la Montreal”

Nadia s-a născut la Onești, fiică a lui Gheorghe și Ștefania-Alexandrina Comăneci. A fost botezată după „Nadejda” („Speranță”), eroină a unui film.

A concurat pentru prima dată la nivel național în România, în 1970, ca membră a echipei orașului său. La vârsta de 13 ani, primul succes major al lui Comăneci a fost câștigarea a trei medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene din 1975, de la Skien, Norvegia. În același an, agenția de știri Associated Press a numit-o „Atleta Anului în România”.

CITEȘTE ȘI: MĂRTURII ŞOCANTE FĂCUTE DE SPORTIVA ”NOTATĂ” CU 10 ÎNAINTEA NADIEI. CUM A FOST UMILITĂ O MARE GIMNASTĂ A ROMÂNIEI DUPĂ CE S-A RETRAS! I-AU OFERIT UN POST DE…

La 14 ani, Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976 de la Montreal, Québec. Nu numai că a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă (de șapte ori), dar a și câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol). Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă distinsă cu acest titlu.

Nadia și-a apărat titlul european în 1977, dar echipa României a ieșit din competiție în finale, în semn de protest contra arbitrajului. La Campionatele Mondiale din 1978 a concurat o Nadia Comăneci cu greutate peste medie și ieșită din formă. Căderea la paralele a trimis-o pe locul 4, însă a câștigat titlul la bârnă.

În 1979, Comăneci, din nou la greutate normală, a câștigat cel de-al treilea titlu suprem (devenind primul sportiv din istoria gimnasticii care a reușit această performanță). La Campionatele Mondiale din decembrie, ea a câștigat concursul preliminar, dar a fost spitalizată înainte de a participa la concursul pe echipe, din cauza unei infectări a sângelui în urma unei tăieturi la încheietura mâinii, cauzată de o cataramă din metal. În ciuda recomandărilor doctorilor, ea a părăsit spitalul și a concurat la bârnă, unde a obținut nota 9,95. Performanța sa a conferit României prima medalie de aur în concursul pe echipe.

 

A participat și la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, clasându-se a doua după Elena Davîdova la individual compus, când a fost nevoită să aștepte pentru notă până ce Davîdova și-a încheiat exercițiul. Nadia și-a păstrat titlul la bârnă, dar a câștigat și o nouă medalie de aur, la sol, și una de argint, împreună cu echipa.

Nadia Comăneci a fugit din România înainte de Revoluție

Nadia Comăneci s-a retras din activitatea competițională după aceste Jocuri. Între 1984 și 1989 ea a fost membră a Federației Române de Gimnastică și a ajutat la antrenarea gimnaștilor juniori români.

În noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989 a trecut ilegal granița româno-maghiară, în cele din urmă solicitând azil politic guvernului Statelor Unite. Ea a devenit cetățean american și de atunci locuiește în Statele Unite.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...