Comentariile celebre ale lui Cristian Țopescu! Nadia, prima notă de 10 din istoria gimnasticii

Publicat: 15/05/2018 | 19:56

Cristian Țopescu a murit marți, la Spitalul Elias din București. El a fost cel mai mare comentator sportive din România, de altfel, de el s-au legat numeroase performanțe de marcă pe care sportivii noștri le-au obținut. Le-a comentat, în direct, aproape pe toate, celebre fiind primul 10 din istoria gimnasticii, luat de Nadia la Montreal.

CITEȘTE ȘI: CRISTIAN ȚOPESCU A MURIT DE ZIUA FIULUI SĂU! ”MARE PIEREDERE …”

De asemenea, a comentat meciul România – Columbia, de la Campionatul Mondial din SUA 1994, când tricolorii s-au impus cu 3-1. S-au calificat dintr-o grupă cu SUA, Elveția și Columbia și au învins apoi, în meci eliminatoriu, pe Argentina, 3-2, comentat de același Țopescu.

Minunea Nadia de la Montreal!

Pe 18 iulie 1976, Nadia Comăneci, 14 ani, uimea lumea sportului cu o performanţă greu de egalat: nota 10 „absolut” la Jocurilor Olimpice de Vară de la Montreal. Afişajul electronic nici nu era programat să arate nota 10, aşa că pe ecran a apărut nota1.00. Nadia Comăneci obţinea, la această ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol). Evoluțiile sale au fost commentate de Cristian Țopescu.

Loviturile date Columbiei și Argentinei

România obținea cea mai mare performanță la Campionatul Mondial din SUA 1994, după ce ieșea din grupa în care favorite era Columbia, iar SUA era țara gazdă, și ea cu pretenții. Meciul cu echipa lui Valderama a fost unul uluitor pentru români. Și comentariul a fost la superlative, iar ”vocea” i-a aparținut șui Cristian Țopescu.

CITEȘTE ȘI: VENITURILE LUI CRISTIAN ȚOPESCU, CEL MAI MARE COMENTATOR DE SPORT DIN ROMÂNIA: ”NU SUNT ROBUL ZEULUI BAN!”

A fost un 3-1 magnific, cu un Răducioiu (două goluri) și Hagi (autorul celuilalt gol) în zi de grație. După ce au reușit să treacă de grupe, tricolorii au învins Argentina, 3-2, cu golurile lui Ilie Dumitrescu(de două ori) și Hagi.

 

Citește și...