Cristian Țopescu a murit!

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 15/05/2018 | 16:33

Veste tristă pentru cei care i-au urmărit transmisiunile sportive, meciurile internaționale, în special ale României, la fotbal! Cristian Țopescu a murit! Reputatul comentator sportiv și om de televiziune s-a stins după o lungă suferință.

Cristian Țopescu era internat la secția Terapie Intensivă a Spitalului Elias, din Capitală. Țopescu suferea de, între altele, de diabet.

Cristina Țopescu, fiica sa, i-a transmis un mesaj de încurajare cu puțin timp înainte de a muri. A sperat că tatăl ei va învinge boala. „Tatăl meu luptă, este un luptător. Toată viața am auzit de la el, de câte ori aveam vreo deznădejde: viața e o luptă, deci te luptă! Și acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona! Asta îi spun si eu acum, când mă înțelege, dar nu-mi poate răspunde: Ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult!”, a fost mesajul fiicei fostului mare comentator sportiv.

CE MESAJ A APĂRUT PE PAGINA DE FACEBOOK A CRISTINEI ȚOPESCU, DUPĂ CE TATĂL EI A MURIT

CAUZA MORȚII LUI CRISTIAN ȚOPESCU. DIAGNOSTICUL MEDICILOR DE LA ELIAS: ”STOP CARDIORESPIRATOR!”

RĂZVAN BURLEANU A AFLAT DE LA CANCAN DE MOARTEA LUI CRISTIAN ȚOPESCU! REACȚIA ȘEFULUI FRF

Biografia lui Cristian Țopescu

Cristian Țopescu s-a născut la 26 martie 1937, la Bucureşti, fiind fiul ofiţerului de cavalerie Felix Ţopescu, membru al echipei hipice a României, participantă la Olimpiada din Berlin din anul 1936. Cristian Ţopescu a urmat cariera tatălui său, absolvind Şcoala de Grăniceri de la Oradea. Este apoi licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, potrivit Agerpres.ro.

Cariera impresionantă a lui Cristian Țopescu

A făcut sport de performanţă la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti (1953-1964), unde a practicat hipismul. A cucerit titlurile de campion naţional în proba de sărituri peste obstacole, în 1960 şi 1962. După retragerea din activitatea competiţională a devenit, în 1964, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară şi patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă. A fost redactor-şef al Redacţiei Sport a TVR (1992-1997) şi director general adjunct al TVR (1997-1999).

CRISTIAN ȚOPESCU, INTERZIS DE ELENA CEAUȘESCU, DUPĂ MECIUL SUEDIA – ROMÂNIA 0-1

În lunga sa carieră de comentator sportiv a avut peste 5.000 de transmisii în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene. A publicat peste 200 de articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum şi volumele ”Steaua, performanţă şi prestigiu” (1988), în colaborare cu Octavian Vintilă, şi ”Fair play” (2003). În 2002 a apărut pe piaţă biografia celui mai valoros comentator sportiv, intitulată ”Cristian Ţopescu – Evenimente, succese, sancţiuni la microfonul TV”, scrisă de Alexandru Răducanu.

A fost directorul cotidianului ”Prosport” (2003-2007), vicepreşedinte al Fundaţiei ProSport, ProFamilie, ProEducaţie. Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi al Asociaţiei Presei Sportive din România, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. A fost reporter sportiv la Radio Europa FM, director de relaţii publice, imagine şi mass-media la Fotbal Club Steaua, comentator la canalul Eurosport, senior editor la Radio Sport Total şi senior editor la ”Adevărul” şi a coordonat suplimentul ”Adevărul Sport”, alături de Ovidiu Nahoi şi Daniel Nazare.

STRIGĂTUL DISPERAT AL FETEI LUI CRISTIAN ȚOPESCU: ”TICU, LUPTĂ, NU TE LĂSA!” ZIARISTUL ESTE ÎN STARE GRAVĂ

Averea lui Cristian Țopescu

Cristian Țopescu și soția lui Christel Ungar dețineau un apartament de 120 de metri pătrați în București, cumpărat în 1996. La rubrica activelor financiare, Christel Țopescu a completat trei conturi, suma fiind de aproximativ 15.000 de euro. În ceea ce privește veniturile, Cristian Țopescu încasa o pensie militară de 66.000 de lei, adică 5.500 de lei pe luna. Christel Ungar a fost multă vreme șefa secției germane a Departamentului emisiuni pentru minorități din cadrul TVR. Soția lui Cristian Țopescu a fost numită, în anul 2016, în Consiliul de Administrație al TVR, la propunerea președintelui Klaus Iohannis, potrivit ciao.ro.

Cristian Țopescu spunea, într-un interviu, că nu este un om bogat și nici nu este înnebunit după avere, după bani. El mărturisea că se bură doar de faptul că a avut onoarea să comenteze reușitele Nadiei sau a lui Ilie Năstase și a multor campioni români.

Povestea de dragoste dintre Chirstel Ungar și Cristian Țopescu

Cristian Țopescu a format un cuplu, până în ultima lui zi de viață, cu Christel Ungar, prezentatoare a emisiunii de limbă germană de la TVR.  Fiind o persoană extrem de discretă, nu mulți cunosc detalii despre viața lui privată. Țopescu a trăit însă o poveste de dragoste incredibilă alături de Christel Ungar, prezentatoare de limba germană la TVR 2. Țopescu mărturisea, într-un interviu pentru Revista Tango, cum a cunoscut-o pe partenera sa de viață. Citește mai multe despre povestea de dragoste dintre Christel Ungar și Cristian Țopescu.

Cristian Țopescu are trei copii

Cristian Țopescu are trei copii din trei căsnicii, o fată și doi băieți. Prima soție a comentatorului a fost Rodica, femeia care i-a dăruit primul copil, pe Cristina, care s-a consacrat și ea în lumea televiziunii. Țopescu a divorțat de Rodica după 11 ani, apoi s-a căsătorit cu Rosemarie, o economistă din București. Aceasta i-a dăruit un băiat, pe Cristi. Cristian Țopescu și Rosemarie s-au despățit după 15 ani, iar comentatorul a luat-o de soție pe Christel Ungar, colega sa din TVR, mai tânără cu 29 de ani de el. Aceasta i-a dăruit un băiat lui Țopescu, pe Felix Sebastian.

Citește și...