Nepoata unui președinte de stat, descoperită moartă în Timișoara. Cum au găsit-o salvatorii într-o cameră de cămin

Publicat: 27/05/2020 | 15:53
Nepoata unui președinte de stat, descoperită moartă în Timișoara. Cum au găsit-o salvatorii într-o cameră de cămin

Mercy Kajuma Birungi, o tânără de 24 de ani din Uganda, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost găsită moartă într-o cameră de cămin. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, in rem.

Tânăra era studentă în anul întâi la masterat, fiind găsită moartă în camera de cămin unde era cazată. Potrivit Ziuadevest.ro, Mercy ar fi nepoata președintelui Ugandei, Yoweri Museveni, mama sa fiind sora soției demnitarului.

Potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a tinerei, Mercy  asistentă la Consulatul Onorific al Ugandei din România.

Cum i-au descoperit cadavrul

Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, a declarat că poliţiştii au întocmit dosar penal, in rem, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Potrivit anchetatorilor, duminică, un cetăţean străin, care nu se afla în România, a sunat la Ambulanţă, anunţând că tânăra din Uganda nu se simte bine şi a solicitat un echipaj medical. Bărbatul a dat şi o adresă, însă aceasta a fost greşită.

„Am fost solicitați duminică pentru a se face un consult unei persoane. Echipajul a mers, prima adresă a fost greșită, au comunicat cu dispeceratul 112 și și-au dat seama că adresa era destul de aproape, dar la un cămin de studenți. S-au dus la cămin, au găsit camera, le-a deschis persoana respectivă, doctorița de gardă a făcut consultul, i-a făcut recomandări medicale, i-a administrat un tratament și i-a spus că, dacă dorește, ar trebui chemat un echipaj de transport la spital pentru a fi dusă la un consult amănunțit.

Nu impunea starea pacientei, dar fiind singură în cameră și nevorbind limba română, ar fi fost bine. Pacienta a spus că nu știe de ce ar fi sunat cineva la 112 pentru că ea se simte bine, ar fi avut febră de 3 zile dar nu și-a luat niciodată temperatura pentru că nu are termometru. Noi avem consultul medical și foaia de consult medical semnată de pacientă”, a declarat Vasile Raț, directorul ambulanței private la Atena 3.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la IML pentru efectuarea autopsiei, iar medicii de acolo spun că a fost o moarte patologică şi că nu există urme de violenţă.