O femeie a fost amendată cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție în autobuz

Autor:
Publicat: 27/05/2020 | 13:48
O femeie a fost amendată cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție în autobuz

O femeie din Iași a fost amendată cu  500 de lei pentru că se afla într-un autobuz fără să poarte mască de protecție.

Politiștii locali și angajații Companiei de Transport Public (CTP) Iași au intensificat controalele în mijloacele de transport în comun, după ce mai multe persoane au încălcat măsurile impuse de autorități. (CITEȘTE ȘI: EL ESTE PESCARUL CARE S-A BĂTUT CU CEL MAI MARE ”MONSTRU” DIN ROMÂNIA. L-A ÎNVINS DUPĂ O ORĂ ȘI… „STĂ MAI BINE ÎNTR-O POZĂ DECÂT ÎN FARFURIE”)

“Politistii locali au intreprins actiuni pentru mentinerea ordinii si linistii publice, precum si pentru diminuarea raspandirii virusului SARS-COV-2. Echipele din cadrul Serviciului 4 Ordine publica au sanctionat contraventional, conform Legii 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu amenda in valoare de 500 lei, pe numita V.A., intrucat a fost depistata intr-un autobuz apartinand C.T.P. Iasi, fara a respecta masurile de protectie, respectiv nu purta masca de protectie”, au spus reprezentantii Politiei Locale Iasi pentru Ziarul de Iași.

Cine nu este obligat să poarte masca de protecție

După intrarea în vigoare a stării de alertă în România, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis. Însă, conform unui ordin aprobat, miercuri, de Ministrul Sănătății sunt admise unele excepții. (CITEȘTE ȘI: AMENZI USTURĂTOARE PENTRU CEI CARE REFUZĂ SĂ POARTE MĂȘTI DE PROTECȚIE)

În funcție de evaluarea riscului efectuat de Medicina Muncii sau Medicina Școlară, după caz, pot exista unele excepții:

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani