El este pescarul care s-a bătut cu cel mai mare ”monstru” din România. L-a învins după o oră și… „Stă mai bine într-o poză decât în farfurie”

Publicat: 27/05/2020 | 12:00

Un băcăuan a stabilit un nou record național la pescuit Catch and Release. Puiu Savastre a așteptat ”liberul la pescuit” pregătindu-și sculele, cu mult tact și documentându-se pentru o partidă bună. Așteptarea nu a fost degeaba, pentru că pescarul băcăuan a reușit să captureze un exemplar de toată lauda… și invidia – un crap care a cântărit 33,9 kilograme –  și a stabilit un nou record național. CANCAN.RO vă prezintă adevărata poveste din spatele celei… pescărești.

După ce s-a luptat cu „monstrul”, timp de aproape o oră, și l-a învins, Puiu Savastre a făcut ceva la care nu prea te așteptai. Mai ales că era mai mare captură din România. ”Ei bine… peștișorul ăla mic, mi-a adus un record mare – 33,9 kg MCL România. Este un trofeu care stă mai bine într-o poză decât în farfurie”, povestește pescarul. Așa că l-a eliberat înapoi în apă, fără regrete. (CITEȘTE ȘI: Povestea fabuloasa a unuia dintre cei mai buni pescari din Romania)

Captura a „căzut” în timpul unei partide care a durat 7 zile. După primele patru zile de „pândă”, băcăuanul nu a prins nimic, dar speranța nu încetat să-i ”momească” dorința de a-și bate propriul record – 10 kilograme. Și a reușit. Doar că tot efortul a durat nu mai puțin de o săptămână.

De la balta de la bunicii, de la țară, la concursuri naționale

Puiu Savastre este un împătimit al activităților în aer liber, dar pescuitul sportiv ocupă un loc special în inima lui. Avea doar șapte ani, când bunicul i-a pus pentru prima dată undița în mână. De atunci, a prins microbul. Vacanțele și le-a petrecut pe malul bălților, cu o vargă. ”Era frumos. Mai toți copiii din sat mergeau la pescuit pentru că pe atunci nu aveam Facebook sau alte jocuri care să ne țină captivi în casă”, spune băcăuanul.

Puiu Savastre și uriașul crap de 33,9 kilograme
Puiu Savastre și uriașul crap de 33,9 kilograme

Timpul a trecut, iar Puiu Savastre a dat curs altor provocări pescărești. De la ciortani, de până în două kilograme, la ”peștani” de 10 kilogame. Pentru recordmenul României, pescuitul nu e o joacă. Implică sacrificii, strategii și multă, foarte multă teorie care trebuie pusă în practică.

”Nu e o știință exactă, pentru că, în final, te lupți cu un adversar care are în sânge instinctul de supraviețuire. Peștele trebuie respectat și eliberat”, explică recordmenul. Puiu Savastre face parte din Bucovina Baits Team, echipa unde a învățat că pescuitul implică nu doar o lansetă cu momeală. (NU RATA: Accident incredibil la pescuit. Era să moară după ce peştele i-a sărit…în gură)

Povești pescărești, care nu pot fi uitate niciodată

Puiu a avut parte și de pescuit alături de ”mincinoși” experimentați, puternici, de la care a învățat multe și de toate…

Răbdarea a dat roade în cazul băcăuanului
Răbdarea a dat roade în cazul băcăuanului

”Au fost nopți în timpul partidelor de pescuit, când am stat cu ochii mari cât cepele pentru că auzeam lupii în pădure urlând la lună. Altădată, m-am speriat atât de tare încât am răsturnat cortul. Și asta din cauza unei broaște care a intrat în sacul de dormit… Apoi, la pescuit au loc tot felul farse. I-am prins pe mulți în plasele mele, dar am și mușcat-o tot de atâtea ori…”, mai spune Puiu Savastre, un pescar adevărat, dacă ne luăm fie și numai după fotografii. (VEZI AICI: Un pescar din Satu Mare a prins un somn de 75 de kg! Unde l-a expus + Povestea de necrezut)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...