Accident incredibil la pescuit. Era să moară după ce peştele i-a sărit…în gură!

Publicat: 13/10/2017 | 00:13

Un bărbat de 28 de ani a fost la un pas să fie ucis de peştele pe care tocmai îl prinsese. El a vrut să facă o glumă şi, după ce a scos peştele din cârlig, a mimat că sărută prada, moment în care peştele de 14 centimetri a sărit în gură şi a rămas blocat.

Peştele limbă de mare a ajuns până în trahee, blocând respiraţia şi provocându-i bărbatului din Dorset, Marea Britanie, un stop cardiac. Prietenii acestuia au sunat la numărul de urgenţă şi i-au acordat primele îngrijiri medicale până la sosirea echipajului de urgenţă, arată The Guardian.. „Băieţii l-au resuscitat foarte bine, după instrucţiunile date de colegii din camera de gardă”, a spus Martyn Box, unul dintre paramedicii care a intervenit în acest caz.

Peştele limbă de mare a rămas blocat în gâtul pescarului
Peştele limbă de mare a rămas blocat în gâtul pescarului

Era clar că trebuia să scoatem peştele înainte să ajungem la spital pentru că nu avea şanse de supravieţuire. Am folosit un laringoscop pentru a extinde complet gura şi gâtul. Cu un forceps am reuşit să prind coada peştelui şi să trag încet ca să nu o rup, deşi înotătoarele şi branhiile rămâneau blocate. Eram conştient că aveam o singură şansă de reuşită şi, dacă peştele se rupea, pacientul nu mai avea nicio şansă”, a spus paramedicul Matt Harrison. În cele din urmă, după şanse încercări, peştele limbă de mare a fost scos întreg şi bărbatul a fost oxigenat şi transportat la spital. „Nu am mai intervenit într-un caz atât de ciudat şi nu cred că va mai fi cazul. Ne bucurăm că bărbatul nu a suferit efecte secundare în urma stopului cardiac”, a adăugat el.

Recomandarea CIAO.RO