Modul in care iti aranjezi biroul iti poate influenta rezultatele pe plan profesional, dar si armonia in relatia cu sefii si colegii. Consultantul Feng Shui Gena Rusu iti spune secretele reusitei la serviciu, prin prisma Feng Shui.
Feng Shui este o stiinta milenara care studiaza energiile din spatiul in care locuieste si munceste omul. Exista doua tipuri de influenta asupra omului: una vizibila si una invizibila, astfel atunci cand mobilam casa sau biroul trebuie sa tinem cont de feng shui-ul formelor si mai ales de indicatiile unui specialist care afla cum sunt dispuse energiile prin intermediul unor calcule matematice si al unor masuratori exacte. Nimeni nu poate spune unde este energia prosperitatii fara a masura fatada cladirii si a aplica formule pentru fiecare directie indicata de busola Lo Pan. In ceea ce priveste biroul, exista cateva reguli simple care privesc asezarea mobilierului, dar mult mai multe informatii cu privire la energia pe care trebuie sa lucreze managerul si spre ce sa priveasca atunci cand negociaza contracte sau gandeste planuri manageriale.
Astfel, conform Feng Shui, managerul trebuie sa isi aseze biroul intr-o incapere separata de birourile aflate in sedii open space, sa stea in biroul in care se afla energia armoniei umane, pentru a avea relatii bune cu subalternii si cu partenerii de afaceri, dar mai ales pentru a avea succes in activitatea sa, pentru a fi eficient. Persoana care ocupa cea mai inalta pozitie intr-o companie trebuie sa aiba biroul pe armonie umana, pentru a nu-si pierde angajatii, pentru ca acestia sa nu intre in conflict intre ei, dar si cu managerul.
De asemenea, este indicat ca persoana care ocupa cea mai inalta functie intr-o companie sa priveasca spre energia prosperitatii prezente, viitoare sau indepartate, pentru ca proiectele gestionate sa se finalizeze asa cum isi doreste. O alta regula pentru o afacere de succes este ca energia prosperitatii prezente sa se afle la intrarea in sediu si sa fie activata cu ajutorul fantanilor arteziene, al obiectelor care se misca incontinuu.
Modul in care e asezat mobilierul influenteaza starea angajatului
In Feng Shui sunt noua energii, din care doar trei pozitive, astfel ca un specialist are datoria de a „omori” pe cat posibil energia ghinioanelor, a problemelor, blocajelor, energia conflictelor si a furturilor, dar si energia problemelor cu legea, pentru a nu fi implicati in tot felul de procese sau sa nu aiba nereguli in acte, probleme de orice fel cu institutiile statului.
Modul in care este asezat mobilierul intr-un birou influenteaza starea angajatului, managerului, blocandu-i randamentul sau amplificandu-l. Astfel, un birou asezat in fata usii are energie negativa si imprima celui care lucreaza la el o stare neplacuta, de agitatie si disconfort, dar poate determina pe termen lung si probleme de sanatate, chiar daca energia este pozitiva, fiindca fluxul ei este foarte mare si ataca omul. Un alt mod in care nu trebuie sa fie asezat biroul este cu spatele sau cu fata la un unghi ascutit.
Remediul consta in asezarea biroului in asa fel incat sa nu mai fie indreptat spre un unghi ascutit sau prin acoperirea unghiului ascutit. Asezarea a doua, cinci sau opt obiecte de acelasi fel in fata unghiului ascutit, spre exemplu niste stegulete, poate reprezenta un remediu, pentru ca triunghiul, forma ascutita, in feng shui este echivalentul focului, iar focul da nastere pamantului. Stelele zburatoare doi, cinci si opt corespund elementului pamant si astfel ii dam de lucru energiei negative din fata noastra.
Folositi obiecte-remediu!
Biroul nu trebuie sa fie asezat in mijlocul incaperii, ci sa aiba o parte lipita de un perete, sau sa aiba o forma care sa imbratiseze omul care ar fi bine sa stea cu spatele la un alt perete, daca acolo este o energie pozitiva care il ajuta sa fie eficient si creativ. La birou, ca si in orice locuinta, se pot folosi obiecte-remediu din unul din cele cinci elemente fundamentale: apa, pamant, metal, lemn, foc sau culori care amplifica energia prosperitatii si armoniei umane. Astfel pentru prosperitate se pot folosi culorile rosu, roz, lila, portocaliu, galben, verde, albastru. Important este sa stim unde si cum sa le folosim.
La fel de important este sa nu aglomeram spatiul de obiecte – remediu, pentru ca el trebuie sa fie aerisit, confortabil si curat, iar asezarea unui perpetuum mobile pe o energie negativa poate avea consecinte catastrofale.
Adevarata stiinta Feng Shui opereaza cu formule stravechi si se bazeaza pe masuratori exacte, astfel incat sa amplifice prosperitatea, folosind ca remediu obiecte alactuite din unul din cele cinci elemente funamentale- apa, pamant, metal, lemn, foc- si prin asezarea mobilierului in asa fel incat sa fie activate energiile pozitive si anihilate energiile negative.
Pentru consultanta Feng Shui si Coloanele Destinului scrieti pe adresa [email protected] sau pe Facebook: Gena Rusu consultant Feng Shui
CITESTE SI:
Toata lumea a auzit de FENG SHUI, dar nimeni nu stie exact ce este!
Nicoleta Luciu, nebuna dupa Feng Shui: „Sunt mult mai linistita, copiii mei se simt mai bine”