Nou record de infectări cu noul coronavirus în SUA. Reacția lui Donald Trump

Publicat: 10/07/2020 | 08:38
Nou record de infectări cu noul coronavirus în SUA. Reacția lui Donald Trump

Un nou record de infectări cu noul coronavirus s-a înregistrat în Statele Unite ale Americii în ultimele 24 de ore. Sunt peste 65.000 de cazuri suplimentare recenzate într-o zi, potrivit datelor prezentate la orele 20.30 de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP, conform agerpres.ro.

Numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei este în prezent de peste 3,11 milioane. Precedentul record data de marţi, cu peste 60.200 de noi cazuri într-o zi. Tocm unde creșterea numărului de pacienți infectați se produce de câteva săptămâni. Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie. Asta pentru că în ultimele 24 de ore, 1.000 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

Nou record de infectări cu noul coronavirus în SUA. Reacția lui Donald Trump

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă”, a declarat joi directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci. Redeschiderea ţării a avut loc „sărind peste toate etapele recomandate”, au fost cuvintele de critică ale aceluiași medic. „Nu este modul corect de a proceda. Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit”, a continuat acesta.

„Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor”, a mai spus cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane. „Nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”, a adăugat apoi.

Și Donald Trump, președintele Statelor Unite, a avut o reacție pe Twitter: „Pentru a suta oară, motivul pentru care avem atâtea cazuri, în comparaţie cu alte ţări care nu sunt mai bine ca noi, este că noi facem mai multe teste şi mai bine”.