O nouă eroare a DSP! Un ambulanțier infectat cu Covid-19 a mers trei zile în misiuni după ce a primit un rezultat greșit

Autor:
Publicat: 12/08/2020 | 22:06
O nouă eroare a DSP! Un ambulanțier infectat cu Covid-19 a mers trei zile în misiuni după ce a primit un rezultat greșit

O altă eroare vine din parte DPS, ca urmare un ambulanțier infectat cu Covid-19 a mers timp de trei zile la serviciu și a participat la misiuni. Totul s-a întâmplat din cauza faptului că DSP Brașov a transmis un rezultat greșit la testul pentru depistarea coronavirusului.

În urma incidentului DSP Brașov și-a recunoscut vina, iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru va trimite corpul de control pentru a face mai multe verificări. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU A RĂBUFNIT DUPĂ CE FIICA UNOR AMBULANȚIERI DIN VASLUI A PLECAT LA MARE ȘI ȘI-A INFECTAT PRIETENII CU CORONAVIRUS)

Medicul de la Ambulanța Brașov a continuat să vină la muncă pentru că a primit confirmarea de la DSP că este negativ la testul COVID-19. Acesta s-a testat pentru că a fost unul dintre cele șapte persoane care au intrat în contact direct cu un alt medic confirmat.

 „Aș fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienți. Am intrat în unitățile sanitare cu specific non-COVID, deși eu eram pozitiv din data de 7 (n.r. – august), conform testului care mi s-a transmis.”, a declarat medicul brașovean.

Corpul de control, trimis la DSP Brașov

În urma incidentului destul de grav, DSP Brașov a transmis că este vorba despre o eroare umană, mai exact persoana care a deschis testul nu a verificat data, iar rezultatul negativ era mai vechi. (VEZI ȘI: METODA SIMPLĂ CARE POATE DIMINUA NUMĂRUL DE NOI CAZURI DE CORONAVIRUS! DR. ADRIAN MARINESCU: „POATE SĂ FACĂ FOARTE CLAR DIFERENȚA. ȘI POATE SĂ O FACĂ REPEDE”)

În urma celor întâmplate DSP trebuie să efectueze o amplă anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților cu care ambulanțierul a intrat în contact în cele trei zile cât a participat la misiuni.

Mai mult, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că va trimite corpul de control la DSP Brașov.