Metoda simplă care poate diminua numărul de noi cazuri de coronavirus! Dr. Adrian Marinescu: „Poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede”

Autor:
Publicat: 11/08/2020 | 10:34
Metoda simplă care poate diminua numărul de noi cazuri de coronavirus!  Dr. Adrian Marinescu: „Poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede”

Epidemia de coronavirus continuă să genereze zilnic o mulțime de noi cazuri de persoane contaminate. În ultimele săptămâni aproape zilnic a fost depășit pragul de 1.000 de noi cazuri. În acest context, Dr. Adrian Marinescu a subliniat care este una dintre cele mai simple metode pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19.

Mulți dintre români pare că au ales să ignore pericolul reprezentat de coronavirus și nu mai respectă multe dintre regulile pentru prevenirea răspândirii virusului, iar acest lucru se vede în numărul mare de cazuri noi. Dr. Adrian Marinescu a explicat că pentru a limita răspândirea virusului masca de protecție este una dintre cele mai simple, dar și eficiente metode. (CITEȘTE ȘI: INSP A HOTĂRÂT! CINE TREBUIE SĂ FIE TESTAT CU PRIORITATE PENTRU CORONAVIRUS)

„Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi – purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a declarat Adrian Marinescu

Coronavirus în România

În ultimul timp, bilanțul celor infectați cu virusul COVID-19 nu arată prea bine pentru România. Oamenii s-au relaxat și au început să ignore virusul, care atacă în continuare. (VEZI ȘI: SITUAȚIE CRITICĂ! UN FOCAR DE CORONAVIRUS A FOST DEPISTAT ÎNTR-UN CENTRU COMERCIAL DIN ROMÂNIA. MAI MULȚI ANGAJAȚI AU FOST INFECTAȚI)

Până pe 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2729 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.