Oradea, primul oraș care relaxează restricțiile?! Anunțul făcut de primarul municipiului, Ilie Bolojan

Publicat: 21/04/2020 | 11:27
Oradea, primul oraș care relaxează restricțiile?! Anunțul făcut de primarul municipiului, Ilie Bolojan

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, consideră că o eventuală relaxare treptată a restricțiilor legate de COVID-19 ar fi fezabilă după data de 1 mai. Edilul susține că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în mai multe regiuni ale țării, în funcție de evoluția crizei pandemice.

VEZI AICI: RAED ARAFAT, ANUNȚ PENTRU ROMÂNI. “MĂSURILE DE RESTRICȚIE VOR…” CE ÎI SFĂTUIEȘTE SĂ FACĂ DE 1 MAI

Oradea poate fi privit ca un exemplu demn de urmat. Imediat ce a început pandemia, Primăria a cumpărat echipament medical din China și a reorganizat spitalele. În plus, instituția ia în calcul să instaleze termometre la intrarea în supermarketuri și la urcarea în mijloacele de transport în comun, anunță mediafax.ro.

Noi spre exemplu am pus la dispoziția marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajați, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziția populației măști.

ALARMANT. Cum a ajuns un medic din Botoșani diagnosticat cu COVID-19 să bea dezinfectant

Treptat-treptat, cu măști pe față, cu anumite activități economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în șomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuși să redeschidem mai repede activitatea economică și cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

VEZI AICI: LISTA ȚĂRILOR UNDE ÎNCEPE RELAXAREA INTERDICȚIILOR ÎN PANDEMIA DE COVID-19. ÎN ROMÂNIA…