Orban nu merge în vacanță și le transmite românilor mesajul: ”Renunțați la …”

Publicat: 21/07/2020 | 07:14
Orban nu merge în vacanță și le transmite românilor mesajul: ”Renunțați la …”

Ludovic Orban, premierul României, a dezvăluit că nu va merge în vacanță vara aceasta, din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus, dar are și un sfat pentru toți românii. Anume, să renunțe la turismul intensiv, acolo unde este mare aglomerație.

CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, ANUNȚ VEHEMENT DESPRE REVENIREA LA STAREA DE URGENȚĂ: „VOM STABILI TOATE MĂSURILE NECESARE”

„Nu merg în vacanță. I-am îndemnat pe români să meargă în vacanță în România. Avem o țară superbă, sunt atâtea locuri frumoase de văzut. Chiar i-aș sfătui să renunțe la turismul intensiv în locațîi unde e aglomerație. Se pot duce într-o mulțime de locuri frumoase în țară”, a spus Ludovic Orban.

Orban nu merge în vacanță, dar trimite controale pe litoral

Petrecerile pe litoral, din ultima perioadă, au ieșit mult în evidență prin nerespectarea anumitor reguli de distanțare. Participanții nu au mai ținut cont de măsurile anti-COVID, iar Ludovic Orban a dezvăluit că a trimis controale „acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid”. „Culmea e că am trimis controale acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid. Îi anunță cineva din echipele de control, dar și aici se poate lucra astfel încât planul de control să nu fie cunoscut decât de coordonatorul echipei comune care să nu-l împărtășească nimănui.

Cred că în perioada asta chiar trebuie evitat tipul ăsta de distracții, în care sunt aglomerațîi foarte mari. Putem să le amânăm, tinerii au toată viață înainte. De regulă, tinerii nu sunt afectați, în cea mai mare parte, dar dacă se duc acasă intră în contact cu părințîi, cu bunicii, cu unchii, îi infectează pe ei și îi nenorocesc pe ei. Asta nu pot să pricep. Băiatul meu, deși colegii lui s-au dus la Vama Veche, el nu s-a dus cu ei. Nu numai că nu s-a dus cu ei, dar mi-a spus că 14 zile, după ce s-au dus, nu se mai întâlnește cu ei”, a declarat premierul Orban.