Pandemia în lume. Număr record de îmbolnăviri + Ce se întâmplă cu decesele

Publicat: 14/09/2020 | 09:14
Pandemia în lume. Număr record de îmbolnăviri + Ce se întâmplă cu decesele

OMS a anunțat că, în lume, numărul oamenilor infectați cu noul coronavirus a crescut. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat duminică 307.930 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record la nivel global, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în India, SUA şi Brazilia, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OMS. (CITEȘTE ȘI: PANDEMIA ANULEAZĂ EVENIMENTE MULT AȘTEPTATE! CONCERTUL ANIVERSAR BONEY M DE LA BUCUREŞTI A FOST REPROGRAMAT DIN NOU)

Bilanţul deceselor a crescut cu 5.537 de morţi, ajungând la un total de 917.417.

India a raportat 94.372 de noi cazuri de contaminare, urmată de SUA cu 45.523 de noi infectări şi Brazilia cu 43.718 de noi îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore, SUA şi India au raportat, fiecare, peste 1.000 de noi decese, iar Brazilia a raportat 874 de morţi.

Pandemia în lume. Număr record de îmbolnăviri, ce se întâmplă cu decesele

Recordul anterior privind numărul zilnic al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus anunţat de OMS a fost de 306.857, înregistrat în data de 6 septembrie. În ceea ce privește decesele însă, la 17 aprilie, agenţia ONU a raportat un record de 12.430 de decese, în timp ce acum sunt la jumătate.

Asta ar putea arăta fie că virulența virusului scade, ceea ce ar fi o veste bună, fie că sistemele de sănătate sunt mai bine pregătite pentru tratarea bolii, explica recent, la Digi24, profesorul Alexandru Rafila.

India se situează pe primul loc la nivel mondial în privinţa noilor cazuri raportate zilnic şi a stabilit un record global săptămâna trecută, cu 97.570 de cazuri raportate într-o singură zi, potrivit unui bilanţ Reuters. Infectările cu noul coronavirus continuă să fie în creştere în 58 de ţări, dintre care se remarcă Argentina, Indonezia, Maroc, Spania şi Ucraina, potrivit unei analize a Reuters.

În SUA, numărul cazurilor de COVID-19 este în scădere. Acestea au scăzut cu aproximativ 44%, comparativ cu recordul de peste 77.000 de noi cazuri, raportate pe 16 iulie. Cazurile de contaminare din Brazilia înregistrează, de asemenea, o tendinţă descendentă.