Pandemia mută Parlamentul European la Bruxelles, după ce Strasbourg a fost declarat zonă roşie! „Trecem printr-o perioadă dificilă…”

Autor:
Publicat: 08/09/2020 | 22:57
Pandemia mută Parlamentul European la Bruxelles, după ce Strasbourg a fost declarat zonă roşie! „Trecem printr-o perioadă dificilă…”

Pandemia de coronavirus a schimbat multe lucruri și continuă să facă victime. În unele zone cazurile de noi persoane infectate se înmulțesc, iar oamenii trebuie să fie mult mai precauți. În acest context Parlamentul European s-a mutat de la Strasbourg după ce a fost declarat zonă roșie.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a anunţat că următoarea sesiune plenară al PE din perioada 14 – 17 septembrie va avea loc la Bruxelles, în condiţiile în care oraşul Strasbourg a fost declarat zonă roşie din cauza pandemiei de Covid-19. (CITEȘTE ȘI: PARLAMENTUL EUROPEAN, DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN PRIVINȚA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

„Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să reluăm normal sesiunile plenare în Strasbourg. Cu toate acestea, revenirea pandemiei în multe state membre şi deciziile luate de autorităţile franceze de a clasifica întregul district al Rinului de Jos ca zona roşie, ne obligă să reconsiderăm mutarea la Strasbourg.

 Deşi suntem foarte dezamăgiţi de această decizie, trebuie să luăm în considerare că transferul întregii administraţii a Parlamentului European ar presupune carantina pentru toţi angajaţii la reîntoarcerea lor la Bruxelles”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei afişat pe site-ul PE.

Când va avea loc reîntoarcerea la Strasbourg

David Sassoli a mai spus că membrii PE își doresc să se reîntoarcă la Strasbourg, iae acest lucru se va întâmpla odată ce pandemia de COVID-19 va trece într-un trend descendent. (VEZI ȘI: PRIMUL DECES ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. VICTIMA AVEA NUMAI 40 DE ANI!)

Trecem printr-o perioadă dificilă şi sunt recunoscător pentru toată cooperarea, disponibilitatea şi expertiza arată de autorităţile medicale şi guvernamentale din oraşul Strasbourg. Dorinţa reprezentanţilor Parlamentului European este de a se reîntoarce la Strasbourg şi suntem încrezători că, în faţa unui trend descendent al pandemiei, acest lucru va fi posibil”, a declarat David Sassoli.