Patriarhul Daniel încurajează măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19! Acesta a apărut purtând mască de protecție la o reuniune publică

Autor:
Publicat: 20/07/2020 | 16:35
Patriarhul Daniel încurajează măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19! Acesta a apărut purtând mască de protecție la o reuniune publică

Epidemia de coronavirus continuă să fie una dintre cele mai grave probleme în momentul actual, în România. În fiecare zi se înregistrează sute de noi cazuri de îmbolnăvire. În acest context este foarte important ca oamenii să înțeleagă necesitatea măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului.

În ultima perioadă pe lângă problemele efective create de pandemie și de circulația virusului au început să apară și un alt timp de probleme, există tot mai mult polemici legate de măsurile de protecție care s-au impus. Mai mulți oameni au început să conteste obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile interioare și a altor măsuri de protecție. (CITEȘTE ȘI: BOR, IMPLICATĂ ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI. CÂȚI LEI A DONAT PATRIARHUL DANIEL PENTRU MATERIALE DE PROTECȚIE DESTINATE VOLUNTARILOR)

Pentru a înăbuși aceste voci, în spațiul public, au început să apară exemple pozitive de la nivel înalt. Pentru a seta un exemplu și pentru a încuraja oamenii să ia deciziile corecte Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a apărut cu mască de protecție la un eveniment public organizat la Patriarhie.

Patriarhul Daniel, cu mască la o reuniune publică

După ce Biserica a avut mai multe scăpări în ceea ce privește respectarea măsurilor anti-COVID, apar și exemple pozitive. Recent, în cadrul unui eveniment public organizat la Patriarhie, Patriarhul Daniel a apărut purtând mască de protecție. (VEZI ȘI: CUM A REACȚIONAT PATRIARHUL DANIEL DUPĂ CE A INTRAT ÎN VIGOARE ORDONANȚA MILITARĂ CARE ÎNCHIDE BISERICILE ROMÂNILOR ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Totul a avut loc în cadrul unei întâlnire cu reprezentanții Asociației Studenților Creștini-Ortodocși, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființare. Conform  imaginilor publicate de basilica.ro, Patriarhul a păstrat masca de protecție pe față pe tot parcursul întâlnirii, a renunțat la ea doar pentru a susține un discurs, însă pe parcursul acestuia s-a aflat la distanță de cei prezenți, diminuând astfel riscurile.