BOR, implicată în lupta împotriva coronavirusului. Câți lei a donat Patriarhul Daniel pentru materiale de protecție destinate voluntarilor

Publicat: 31/03/2020 | 07:37
BOR, implicată în lupta împotriva coronavirusului. Câți lei a donat Patriarhul Daniel pentru materiale de protecție destinate voluntarilor

Lupta împotriva coronavirusului se duce la toate nivelurile, iar Biserica Ortodoxă Română se implică activ. Astfel, Patriarhul Daniel a făcut o donație pentru cumpărarea de echipament de protecție destinat voluntarilor.

Patriarhul Daniel a donat suma de 10.000 de lei din salariul personal, în acest scop, iar acțiunile filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române vor continua.

”Prin acest gest, Patriarhul însuşi a pus în practică îndemnul lansat către credincioşi odată cu declararea stării de urgenţă în ţara noastră: ‘Să arătăm iubire şi solidaritate faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei aflaţi în izolare sau în carantină, precum şi grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”, se precizează pe site-ul basilica.ro.

(CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE DE ULTIMĂ ORĂ! CÂT REZISTĂ, DE FAPT, CORONAVIRUSUL PE DIFERITE OBIECTE: ”DA, E ADEVĂRAT!”)

Implicare social-filantropică

”Acestea sunt rodul firesc al iubirii și solidarității față de cei ce suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză: oamenii vârstnici și săraci, dar și cei aflați temporar în izolare sau în carantină. Intensificarea implicării sociale a Bisericii reflectă în aceste zile și prețuirea deosebită față de toți cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale și în alte așezăminte medicale. Răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat social-filantropic și au raportat până în prezent un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei”, mai precizează sursa citată.

(VEZI ȘI AICI: CRIZA MONDIALĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS SE VA ÎNCHEIA PE 12 IULIE 2021. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI)