Patru oameni au murit după ce au băut dezinfectant de mâini. Ce substanță i-a ucis

Publicat: 07/08/2020 | 08:41
Patru oameni au murit după ce au băut dezinfectant de mâini. Ce substanță i-a ucis

Este alertă în Arizona și New Mexico după ce patru oameni au murit, iar alți 11 au ajuns la spital, din cauza unui dezinfectant de mâini. Toți au băut din alcoolul care conținea o substanță periculoasă.

Secialiștii din sănătatea au anunțat că de la începutul pandemiei pericolele la care suntem supuși cu privire la produsele dezinfectante.

Medicii spun că expunerea la dezinfectantul pe bază de metanol poate provoca reacții adverse, precum greață, vărsături, vedere încețoșată, orbire permanentă, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos sau chiar deces.

Din 15 adulți care au ajuns la spital peste ocean, patru au fost externați fără complicații, alți patru au rămas internați, trei au rămas fără vedere, iar alți patru au murit, a transmis Centrul  de Control şi Prevenirea a Bolilor din SUA, conform DailyMail.

CITEȘTE ȘI: Acces Direct încasează amenzi fără număr de dragul Vulpiței. Pentru ce filmare i-a sancționat de această dată CNA-ul

Potrivit US Food and Drug Administration (FDA), dezinfectanții pentru mâini pe bază de alcool trebuie să conțină doar etanol sau izopropanol, dar s-a constatat că unele produse importate conțin metanol.

De ce ucide metanolul

Oamenii care au consumat acest produs periculos sunt rugați să contacteze imediat un medic pentru un tratament.

Metanolul nu este un ingredient acceptabil pentru a fi folosit în dezinfectantul de mâini și nu ar trebui folosit din cauza efectelor sale toxice”, a transmis FDA printr-o scrisoare.

Cercetătorii au descoperit cele 15 cazuri în Arizona și New Mexico în lunile mai și iunie. Vârsta medie a victimelor era de 43 de ani, iar din 15 pacienți, 13 erau bărbați. Cei care au murit erau 3 bărbați de 35, 39, respectiv 65 de ani, și o femeie de 38 de ani.

CITEȘTE ȘI: ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 10 august – 7 septembrie. Temperaturi neobișnuite pentru prima săptămână de toamnă