Pentru prima dată după aproape o lună și jumătate, în județul Bacău nu a fost raportat niciun nou caz de COVID-19

Autor: A.N.
Publicat: 20/05/2020 | 17:11
Pentru prima dată după aproape o lună și jumătate, în județul Bacău nu a fost raportat niciun nou caz de COVID-19

Pentru prima dată după aproape o lună și jumătate, în județul Bacău nu a fost raportat niciun nou caz de infecție cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, numărul celor infectați a rămas cel de ieri – 453.

Conform Direcției de Sănătate Publică Bacău, numărul persoanelor internate a scăzut, de la 193 la 191, iar numărul celor vindecați a ajuns la 179. DSP-ul anunță că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Bacău, au fost testate 198 de persoane, cu 96 mai multe față de ziua anterioare.

Numărul deceselor a ajuns la 49. 255 de persoane se află în carantină, iar 1.100 în izolare. Instituția Prefectului județului Bacău a anunțat că sunt 157 de paturi disponibile pentru carantină. (CITEȘTE ȘI: TURIȘTII TREBUIE SĂ RESPECTE O SERIE DE REGULI PE LITORALUL ROMÂNESC! CE DISTANȚĂ VA FI ÎNTRE ȘEZLONGURI)

”Pacienţii trebuie să ştie că accesul la tratament se face doar cu programare telefonică/online, iar când sunt vor fi sunaţi pentru programare, vor declara pe proprie răspundere date necesare specialistului, cum ar fi: dacă are simptome de răceală, febră mai mare de 37,30 C, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăţi de respiraţie, și dacă dacă membrii familiei lui au asemenea simptome.

Cei care au vârsta peste 65 de ani, trebuie să spună dacă suferă de o boală cronică sau o altă afecţiune ce reduce imunitatea. Până la începerea tratamentului, conform recomandărilor în vigoare, trbuie să poarte mască și să respecte toate regulile.În situaţia copiilor sau a persoanelor dependente, accesul la cabinet este permis doar pentru un singur însoţitor. Pe lângă cele menționate mai sus, este posibil ca medicul să vă informeze că trebuie să vă conformați și altor reguli ale cabinetului”,  Mihaela Arim, director DSP Bacău.

Potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul infectărilor cu noul coronavirus din România a ajuns la 17.387. De asemenea, bilanțul negru al deceselor atinge astăzi, 20 mai, un număr de 1.141.

 

 

Citește și...