Turiștii trebuie să respecte o serie de reguli pe litoralul românesc! Ce distanță va fi între șezlonguri

Publicat: 20/05/2020 | 07:37
Turiștii trebuie să respecte o serie de reguli pe litoralul românesc! Ce distanță va fi între șezlonguri

Există șanse ca plajele din țara noastră să se redeschidă, mai ales dacă populația va respecta măsurile impuse în starea de alertă din cauza epidemiei de coronavirus. În plus România, Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor patru țări. În aceste condiții, turiștii care vor ajunge pe litoralul românesc vor fi nevoiți să nu se abată de la o serie de reguli. Printre acestea se numără și distanța care trebuie păstrată între șezlonguri.

Citește și: Nelu Tătaru a făcut anunțul momentului! Pe ce dată vor fi redeschise restaurantele, barurile și terasele

Turiștii trebuie să respecte o serie de reguli pe litoralul românesc

Autoritățile din Bulgaria, Grecia și Serbia sunt dispuse să facă acea bulă turistică începând cu data de 1 iunie, potrivit declarațiilor făcute de premierul Boiko Borisov. Desigur acest lucru se va întâmpla în anumite condiții în cele trei țări, iar România le are și ea pe ale sale. Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a oferit informații prețioase în legătură cu acest subiect în cadrul unei intervenții video. Ea a subliniat condițiile în care turiștii vor merge pe litoralul românesc vara aceasta.

“Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane. Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple”, a declarat Corina Martin pentru Digi24.

Află și: Domeniile care au fost distruse de pandemia de coronavirus/ Cifra de afaceri, în scădere

În legătură cu regulile de respectat pe plajă, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică a spus că recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de 4 metri.

“Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a dezvăluit Corina Martin.

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, a spus că speră că până joi, 21 mai, să fie finalizate normativele la care lucrează împreună cu ANSVSA și INSP, care vor prevedea cum vor arăta activitatea și restricțiile cu privire la deschiderea teraselor în primă fază.

“E foarte important să avem parte și de responsabilizarea turistului, pentru că e un acord în trei părți: angajat, operator și turist. Dacă turiștii vor înțelege care sunt regulile într-o unitate și le vor respecta, riscurile vor fi și mai mici și toți ceilalți turiști vor putea călători în siguranță”, a anunțat Călin Ile, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: Singura situație în care masca trebuie purtată în mașina personală ca să nu te infectezi cu noul coronavirus! Raed Arafat: “Geamurile ar trebui lăsate întredeschise”

Nelu Tătaru, declarații despre data la care se redeschid plajele

“Ce facem facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele.

Însă facă se observă creșteri exponențiale ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut. Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul interviului oferit în urmă cu două seri la Digi24.

Sursa foto: merglamare.ro

Citește și...