Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Reacția furibundă a Niculinei Stoian, după ce Constantin Enceanu a câștigat procesul! L-a făcut praf! + Cum plănuiește să i-o ”întoarcă”

Reacția furibundă a Niculinei Stoian, după ce Constantin Enceanu a câștigat procesul! L-a făcut praf! + Cum plănuiește să i-o ”întoarcă”

De: Loriana Dasoveanu 25/01/2024 | 23:40

Niculina Stoican și Constantin Enceanu continuă conflictul interminabil început acum mai bine de un an! De data aceasta spiritele s-au încins după ce, acesta din urmă, a câștigat procesul deschis împotriva „Ansamblului Folcloric Maria Tănase”, din Craiova. După ani de muncă, intepretul acuza că nu i-au fost recunoscute meritele, în ciuda experienței și a notorietății sale. Însă picătura care a umplut paharul a fost momentul în care Constantin Enceanu a susținut un examen pentru a fi avansat în ultimul grad profesional. Din păcate, rezultatul nu a fost deloc cel așteptat. Managerul ansamblului, Niculina Stoican, și dirijorul Nicolae Drăghia i-au oferit calificativul „bine” artistului. Constantin Enceanu a acționat în instanță și a avut câștig de cauză. CANCAN.RO are detaliile, în exclusivitate.

Constantin Enceanu și Niculina Stoican, continuă războiul! „Lipsea de la repetiții” vs „Întrebați colegii!”

Constantin Enceanu a câștigat procesul deschis în urmă cu mai bine de un an. Cererea de chemare în judecată a fost admisă, iar fișa de evaluare a artistului a fost anulată. Mai mult, judecătorii au decis ca interpretul să primească, din partea pârâtului, suma de 2.975 de lei.„Soluția pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale reclamantului Enceanu Constantin pentru perioada 01.01.2022-31.12.2022 şi Decizia nr. 27/12.05.2023. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.975 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată pe portalul instantelor de judecată.

( CITESTE ȘI: RĂZBOIUL DINTRE NICULINA STOICAN ȘI CONSTANTIN ENCEANU A TRECUT LA ALT NIVEL! CUM L-A UMILIT ARTISTA PE INTERPRET, DUPĂ CE ACESTA A DAT-O ÎN JUDECATĂ! ”JENANT! M-A PUS SĂ DAU EXAMENUL DE CAPACITATE LA 59 DE ANI”)

Atât Niculina Stoican, cât și Constantin Enceanu, dar și alți colegi ai Ansamblului Folcloric Maria Tănase au oferit declarații exclusive pentru CANCAN.RO, după ce hotărârea a fost pronunțată.

Niculina Stoican explică calificativul obținut de Constantin Enceanu
Niculina Stoican explică calificativul obținut de Constantin Enceanu

Niculina Stoican justifică nota: „A primit pentru comportament”

Niculina Stoican, fost manager al Ansamblului, a fost întrebată care este motivul pentru care, la prima evaluare, i-a oferit calificativul „bine” lui Constantin Enceanu. Aceasta susține că nu competențele profesionale sunt cele care i-au scăzut calificativul interpretului, ci comportamentul.

„A primit calificativul bine pentru comportament. Nu i s-a dat calificativul de către mine în calitate de manager. Acest calificativ i s-a dat de către șeful de secție, așa cum este procedura într-o instituție atunci când fiecare angajat este evaluat. Șeful de secție analizează activitatea angajatului pe parcursul unui an și îi dă un calificativ. Această evaluare se compune din: evaluare profesională, pe latură profesională conform fișei postului și, pe cealaltă latură, vizavi de comportamentul, atitudinea și modul în care procedează în instituție în relația directă cu șeful lui ierarhic superior direct, adică șeful de secție. El a primit acest “bine” în fișa de evaluare pentru comportament, nu profesional. El profesional a fost evaluat cu calificativ maxim”, a clarificat Niculina Stoican pentru CANCAN.RO.

Nemulțumit de calificativul primit, dar și considerând că a fost nedreptățit, Constantin Enceanu a făcut contestație. „El a făcut contestație la fișa de evaluare și la calificativul “bine” pentru comportament. A urmat procedura, s-a încheiat procedura, păstrându-se calificativul pentru comportament”, susține Niculina Stoican.

 „Constantin Enceanu lipsea de la repetiții!”

Ca argument principal în evaluare, Niculina Stoican susține că interpretul de muzică populară ar fi încălcat mai multe reguli. În plus, ca argument, solista susține că procedura a fost aplicată întocmai legii.

„A primit calificativul “bine” pentru că lipsea de la repetiții, pentru faptul că atunci când dirijorul îi cerea să repete, nu mai venea să repete cum cerea dirijorul, etc. Sunt niște parametri care trebuie analizați vizavi de tine profesional și vizavi de tine și de conduita și de modul în care abordezi activitățile de fiecare zi, dincolo de scenă, în cadrul unei instituții. Aici se aplică o legislație pe Codul Muncii, pe Ordonanța 21, pe regulamentul intern, pe Codul Fizic, pe contractul colectiv de muncă. Aceste puncte sunt aplicate ca legislație în comportamentul pe care tu îl ai în cadrul unei instituții. Domnul Enceanu s-a apărat spunând că nu a fost îndeplinită procedura, nu că el merita alt calificativ”, a declarat interpreta, pentru CANCAN.RO.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la data pronunțării sentinței. Niculina Stoican este de părere că instituția va ataca decizia. ”Eu nu mai sunt managerul instituției, acum instituția are manager interimar și rămâne la latitudinea instituției ce trebuie să facă (n.r. dacă atacă decizia). Bănuiesc că vor merge mai departe pentru că instituția trebuie apărată, a susținut Niculina Stoican.

Cum îi răspunde Enceanu Niculinei Stoican
Cum îi răspunde Enceanu Niculinei Stoican

( VEZI SI: DEȘI A DEMISIONAT DIN FUNCȚIA DE MANAGER AL ANSAMBLULUI MARIA TĂNASE, NICULINA STOICAN CONTINUĂ LUPTA. PETIȚIE ONLINE PENTRU SALVAREA GRUPULUI FOLCLORIC DIN CRAIOVA)

Ce spun colegii celor doi: „Are un comportament adecvat! A fost o răutate”

Și pentru că întotdeauna există două părți ale poveștii, CANCAN.RO l-a contactat și pe Constantin Enceanu pentru a-i afla punctul de vedere. Cântărețul a susținut că nu dorește să fie subiectiv și nu a comentat prea multe.

„În legătură cu felul în care m-am comportat, cred că ar trebui întrebați colegii mei. Dacă ar fi să vorbesc, ați putea crede că sunt subiectiv. Corect este să fie întrebați colegii mei. În rest, nu doresc să comentez acest subiect”, a fost răspunsul elegant al lui Constantin Enceanu.

CANCAN.RO i-a contactat pe Liliana Popa, managerul interimar al Ansamblului Folcloric Maria Tănase, și pe Marcel Vascu, liderul de sindicat.

„Eu sunt colegă cu toți, dumnealor sunt colegii mei și așa rămân indiferent. Sunt nume mari și domnul Enceanu și doamna Niculina, pentru numele și prestația dumnealor, fiecare are respect” , a spus Liliana Popa.

Colegii Ansamblului folcloric Maria Tănase oferă detalii noi
Colegii Ansamblului folcloric Maria Tănase oferă detalii noi

“Domnul Enceanu este un om deosebit. Are un comportament extraordinar de frumos față de colegi, față de instituție. Omul vine tot timpul la repetiții, la serviciu. Nu văd să aibă ceva în neregulă. Pentru calificativul , cred că s-a datorat unei răutăți a doamnei manager Stănescu Eugenie ( n.r. Niculina Stoican). Așa văd eu lucrurile ca reprezentant al salariaților. Nu are sub nicio formă un comportament inadecvat. Este un om corect, cumsecade, nu văd un defect. Mai mult, acest om a avut și funcție de manager. A fost o răutate din partea doamnei Niculina Stoican, pe numele de scenă”, a declarat Marcel Vascu, liderul de sindicat

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Loriana Dasoveanu lucrează pe zona de Lifestyle la CANCAN.RO care face parte din Grupul de Presă Gândul Media Network. A debutat ca jurnalist la Antena Stars în anul 2018, acolo unde a fost redactor, reporter și prezentator, ulterior a lucrat la citeste mai mult
Parteneri
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
Bancul de LUNI | „Bulă, cu cine vorbești la telefon de 20 de minute?”
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...
GABRIELA FIREA dă lovitura totală în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
GABRIELA FIREA dă lovitura totală în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Alimentele interzise în Săptămâna Mare. Tradiția pe care trebuie să o respecte credincioșii
Alimentele interzise în Săptămâna Mare. Tradiția pe care trebuie să o respecte credincioșii
BANCUL ZILEI | Bulă încearcă să agațe o franțuzoaică pe Facebook
BANCUL ZILEI | Bulă încearcă să agațe o franțuzoaică pe Facebook
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: Aşa cum îţi doreai mereu!
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan. S-a început urmărirea penală
Laurențiu Reghecampf ar putea fi condamnat la închisoare după ce a lovit-o pe Anamaria Prodan....
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...